Napi érdekes (20 kép, 18+!)

2014. március 24. JTom

1890. Őslakos szörfözni készül Hawaii-on.jpg

1890. Nem a fehér ember találmánya. Őslakos szörfözni készül Hawaii-on

1900-1901. Dunai látkép a Gellérthegyről, az épülő Erzsébet-híddal.jpg

1900-1901. Dunai látkép a Gellérthegyről, az épülő Erzsébet-híddal

1930. Szovjet ejtőernyősök egy Tupoljev TV-3-ról ugranak..jpg

1930-as évek. Szovjet ejtőernyősök egy Tupoljev TB-3-ról ugranak.

1944. Amerikai katonák Anzio-nál egy golyószaggatta sátorban pihennek. Többüket megölték vagy megsebesítették a németek lövedékei és repeszei..jpg

1944. Amerikai katonák Anzio-nál egy golyószaggatta sátorban pihennek. Több társukat megölték vagy megsebesítették a németek lövedékei és repeszei.

1944. Bia, Budapest, Törökbálint. Orosz nyelvű útjelző táblák Budapest közelében, a körülzárt főváros ostroma idején..jpg

1944. Bia, Budapest, Törökbálint. Orosz nyelvű útjelző táblák Budapest közelében, a körülzárt főváros ostroma idején.

1954. Megtervezett, de soha ki nem adott bélyeg, a labdarúgó VB világbajnokság megnyerésének emlékére. A válogatottat az NSzK a döntőben legyőzte..jpg

1954. Megtervezett, de soha ki nem adott bélyeg, a labdarúgó VB világbajnokság megnyerésének emlékére. A magyar válogatottat az NSzK a döntőben legyőzte és "csak" a második helyen végeztünk. Ki ne örülne manapság ennek?

1956. Atomatából vásásárolt harisnyát egy hölgy Stockholmban..jpeg

1956. Atomatából vásásárolt harisnyát egy hölgy Stockholmban.

1960. London Southend reptéren, fékhiba miatt túlfutott gép a közeli vasúti töltésen landolt..jpeg

1960. London Southend reptéren, fékhiba miatt túlfutott gép a közeli vasúti töltésen landolt. A hét perc múlva érkező gyorsvonatot még sikerült időben megállítani.

1962. Luis Padilla atya vonszolja el az utcáról a mesterlövész által halálosan megsebesített katonát Puerto Cabello-ban Venezuelában..jpg

1962. Luis Padilla atya vonszolja el az utcáról a mesterlövész által halálosan megsebesített katonát Puerto Cabello-ban Venezuelában.

1964. Harlemi felkelés.jpeg

1964. Harlemi felkelés

1969. Fiatal kommunista-szimpatizáns fiú egy olasz párt demonstráción..jpeg

1969. Fiatal kommunista-szimpatizáns fiú egy olasz párt demonstrációjára érkezett.

1971. Wolfgang Peter Geller World Press fotó győztes képe a saarbrückeni bankrablás utáni tűzharcról. A tússzedő elkövető az úttesten bekerítve a rendőrökre lőtt..jpg

1971. Wolfgang Peter Geller, World Press fotó győztes képe a saarbrückeni bankrablás utáni tűzharcról. A túszszedő elkövető az úttesten bekerítve a rendőrökre lőtt.

1981. Antonio Tejero, a Guardia Civil alezredese, néhány fegyveres társával együtt berontott a spanyol országgyűlés épületébe és elfoglalt az üléstermet. Célja a Franco-féle....jpg

1981. Antonio Tejero, a Guardia Civil alezredese, aki 200 fegyveres társával együtt berontott a spanyol országgyűlés épületébe és elfoglalta az üléstermet. Célja a Franco-féle diktatórikus rendszer visszaállítása. 22 óra múlva megadta magát. 15 évet töltött le katonai börtönben, 1996-ban szabadult, politikailag aktív maradt. Még életben van, 82 éves.

1984. A londoni Leyton állomás közelében két metrószerelvény összeütközött. Az egyik vezető meghalt, huszonöt ember megsérült..jpg

1984. A londoni Leyton állomás közelében két metrószerelvény összeütközött. Az egyik járművezető meghalt, huszonöt ember megsérült.

1986. Az orosz miniszterelnök, Dmitrij Medvegyev ifjúkorában..jpg

1986. Az orosz miniszterelnök, Dmitrij Medvegyev ifjúkorában.

1990. Ruandai népirtás hutu túlélője..jpg

1994. Ruandai népirtás hutu túlélője.

2006. Az Atlantis űrsikló indítása..jpg

2006. Az Atlantis űrsikló indítása.

__________________________________________________________________________________

 

 

18+!

 

 

 

 

 

1945. Öngyilkos náci család Ausztriában a szovjet csapatok érkezése napján..jpg

1945. Öngyilkos náci család Ausztriában, a szovjet csapatok érkezése napján. A források szerint Bécsben legalább kétszázötvenen vetettek véget önkezükkel életüknek. A teljes hasonló öngyilkosságok száma a Német Birodalom területén a végórákban körülbelül 5000.

1962. Marilyn Monroe holtteste..jpg

1962. Marilyn Monroe holtteste hálószobájában a megtalálásakor.

1983. Törökországi földrengés gyermekáldozatai..jpg

 1983. Törökországi földrengés gyermekáldozatai.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritkanlathatotortenelem.blog.hu/api/trackback/id/tr835864217

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az államfő a helyén van 2014.03.24. 19:50:37

33 évvel ezelőtt ezen a napon élte legmélyebb válságát Európa egyik fiatal demokráciája. Alig több, mint öt éve halt meg, közel negyven évnyi uralkodás után Spanyolország Caudillója. XIII. Alfonz király emigrált a polgárháborútól sújtott országból. Fra...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomraider 2014.03.24. 09:41:58

Apró korrekciót írnék a Tupoljev képhez (fentröl a 3.): Megtévesztö lehet a cirill-latin betüs átírás, de a típus nem TV, hanem TB, valamint a dátum is pontatlan, mert a modellt csak 1932-töl kezdték gyártani. Szerencsésebb lenne "30-as évek"-et írni. ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%91-3
Egyébként a gyüjtemény - mint mindig - remek. További jó munkát!

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2014.03.24. 10:31:07

Dmitrij Medvegyev simán megnyert volna egy Mick Jagger hasonmásversenyt.

magyar_ellenállás 2014.03.25. 09:45:46

Az ausztriai tömeges öngyilkossághoz.

Először is: 2014-ben jó lenne már ezt a habzó szájú nácizást befejezni, ha egyesek elvárják, hogy a zsidózásnak is vége legyen.

Nem azért lettek öngyilkosok, mert "nácik" voltak, hanem azért, mert rettegtek a nemi erőszaktól és a kényszermunkára hurcolástól.

A Vörös Hadsereg előrenyomulása alatt nem 5ezer, hanem közel 10 ezer polgári személy veszítette el így az életét, saját keze vagy családtagja által.

Aki nem tette, nyugodjatok meg, meg is lett erőszakolva, vagy péppé lett verve (tetszőleges sorrendben). Az NDK kommunista vezetése ezt igyekezett fél évszázadon keresztül jó mélyen elhallgatni.

Nem lenne itt az idő arra, ha már "ritkán láthatóként" nevezünk meg egyébként világszerte publicitást nyert és milliók által ismert képeket, hogy 1. a forrást megjelöljük 2. utánaolvassunk egy kicsit a képek háttértörténetének???

Namely 2014.03.25. 13:39:53

@magyar_ellenállás:
"1945. Öngyilkos náci család Ausztriában, a szovjet csapatok érkezése napján. A források szerint Bécsben legalább kétszázötvenen vetettek véget önkezükkel életüknek. A teljes hasonló öngyilkosságok száma a Német Birodalom területén a végórákban körülbelül 5000."

hol itt a "habzó szájú nácizás"? Ameddig nem jöttek a szovjetek mindenki nácinak vallotta magát, a bevonulás után miért lesz mindenki hirtelen egyszerű német/osztrák/stb polgár? Nem hinném, hogy Amon Gött volt egyedül náci.
Igen, az öngyilkosságuk általában azért volt, mert azt hitték, ugyanúgy járnak, mint azt a náci propagandafilmekben vizionálták előttük.
"Nem azért lettek öngyilkosok, mert "nácik" voltak"
Amit senki sem állított.
"Aki nem tette, nyugodjatok meg, meg is lett erőszakolva, vagy péppé lett verve (tetszőleges sorrendben)."
Tehát mindenkit megerőszakoltak, vagy péppé vertek? Aha. Ha te mondod... csak azok a hülye visszaemlékezők állítják, hogy nem így volt.
"NDK kommunista vezetése"
A kép ausztriai.

A blogról:
Itt a történelem nem egy bizonyos szemüvegen át jelenik meg, hanem annak rideg valóságában. A történelmi igazságokat nem ferdítik el a szerzők sem az egyik, sem a másik irányba. Köszönjük is. Magyarországon ez egy rendkívül ritka jelenség. És igen, ez nem az a blog, ahol a részleges amnéziás történelmet olvashatod.

Namely 2014.03.25. 13:40:40

@Namely: azaz, hogy Amon Göth

bocs

JTom · http://ritkanlathatotortenelem.blog.hu 2014.03.25. 15:01:51

@Namely: teljesen jól leírtad, amire én lusta voltam.
meglehetősen belefáradtam már ebbe, hogy olyanokkal vitatkozzak, akik - ha nem az ő szemüvegükön át nézed a világot - csakis az ellentétes oldalon álló másik szélsőséges lehetsz...
el sem tudják képzelni, hogy van olyan aki középen áll, vagy nem érdekli a politika, kizárólag szélsőségekben gondolkodnak.
én sem értem mi sértőt írtam.
nem írtam, hogy helyesen tették, azt sem hogy helytelenül. nem dicsértem őket és nem is sértettem. akkor most mi vaaan?

ha valakik magukat náciknak, négernek, vagy cigánynak definiálják, akkor miért sértődnek meg, ha valaki annak hívja őket?
mint ámerikában... afro-amerikai...
hagyjál már. senki sem hallotta még, amikor két fekete így köszön egymásnak, hogy " yo nigga' "?
szóval hagyjuk. a f*szom sem koptatja a billentyűt az értelmetlenek kedvéért.

belefáradtam, hogy szeretett kis országunk szekere akkor sem előre megy amikor komcsik/szocik/zsidók/jobbosok vezetik (tetszés szerint aláhúzandó). azért is nem élek otthon. dolgoztam a régi rendszerben és a rendszerváltás utániban is. mindenhol csak a saját zsebüket tömő emberekkel találkoztam a döntéshozók között, akik közszolgaként/politikusként/nagyvezetőként kivétel nélkül a saját érdeküket helyezték a köz érdeke elé.

kicsit oda kéne verni a munkának és nem mindig más valakiben keresni a hibát.

pont leszarom a bal oldalt és jobbot is egyforma vastagon (értsd minden magyar jelenleg működő politikai, magát pártnak nevező izét). és ha legközelebb valaki mégegyszer aktuálpolitikai f*szságokat nyomat (lett légyen jobbikos magyar ellenálló, vagy gyurcsányista fake-komcsi offshore lovag) azt kitiltom, mert itt SENKI SEM KÍVÁNCSI a véleményükre.
majd ha tesz valamit az asztalra és mikroszkópnál nagyobb eszközzel mérhető GDP növekedést ér el (nem papíron manipulált jobban teljesítő hülyeséget), akkor talán elfogadom az érveiket. addig itt kuss.
szép napot! de tényleg :)

Kovács Ferenc 14 2014.03.25. 17:33:52

Csak annyit jegyeznék meg, hogy az ukrán csajokat is megerőszakolták a magyar meg német katonák. Háború esetén ez hozzá tartozik a dolgok normális menetéhez. Mindig is hozzá tartozott. Egyes történészek szerint a középkori erényövek eredeti rendeltetése is az volt, hogy ostromhelyzetben ettől megvédje az asszonyokat, nem pedig holmi féltékeny férjek csináltatták őket a keresztes háborúba indulásuk előtt, mint a legendákban. (Noha akár ez is megeshetett, mint extremitás.)

norbert79 2014.03.26. 17:12:23

@Namely: Tegyük hozzá a kedves hozzászóló elfelejtett, s talán egyik leghíresebb híres öngyilkos családot, a Göbbels-éket. Anyu azért gyilkolta meg saját gyermekét illetve magukat, mert nem tudott volna egy olyan világban élni, ahol nem a nacionalizmus irányít.
Ennyit arról, hogy mert a csúnya és gonosz szovjet sereg tehet mindenről.

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2014.03.27. 17:21:32

Az utolsó kép a legszörnyűbb mind közül.

meow? 2014.04.07. 13:33:04

@Kovács Ferenc 14: "hozzá tartozik a dolgok normális menetéhez".

Ezt komolyan mondod, hogy ez a normalis menete a dolgoknak?

smartdrive 2014.04.18. 19:50:55

@magyar_ellenállás: te szerencsétlen hülye. a ciánkapszula tipikus náci módszer volt (látszik a képen, hogy azt használtak). nemi erőszak miatt meg nem előtte, hanem UTÁNA lettek öngyilkosok

smartdrive 2014.04.18. 19:52:15

az űrsiklós fotó D-Ö-B-B-E-N-E-T-E-S

a többi sehol, SEHOL nincs ahhoz képest

ostvan2 2014.05.03. 09:57:34

Az űrsikló kép nekem is a kedvencem. Honnan készült?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.05.03. 14:29:51

@ostvan2: Vadászgépek feldézetéről szoktak tudtommal fotózni.

@smartdrive: Pedig ezzel a fotótechnikával tönkrevágták, tucatnyi szebb és jobb kép van hasonló eseményről...

Itt van pl. egy.
chamorrobible.org/gpw/gpw-201401.htm

Még egy.

www.supertightstuff.com/wp-content/uploads/2011/02/F15-Space-Shuttle-Launch-Night.jpg

Itteni képek között is van egy. Ezen az oldalon brutál sok jó kép van mindenféléről.
chamorrobible.org/gpw/gpw-20050129-English.htm

Felhőn keresztül áttörve.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6f/STS-134_launch_seen_from_a_shuttle_training_aircraft_3.jpg

Ehhez képet a gyűjteményben levő kép nemhogy szép, de egyenesen ocsmány, pixeles és idióta és felesleges technikával lett rögzítve.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.05.18. 05:33:22

Szamomra Marilyn Monroe kepe dobbenetes.
Sztar volt, de ahogy latszik senkinek nem hianyzott, a holttestet se talaltak meg, csak amikor mar oszlasnak indult.
Maganyos no lehetett a rivaldafenyben is.

Suna bácsi 2014.06.27. 16:58:53

@ostvan2: Dubajból csinálták valamelyik Burdzs- kezdőnevű szálloda tetejéről :-D

fairlane 2014.07.05. 23:20:30

@molnibalage: Szerintem egyik, általad példaként hozott, kép sem jobb semmivel, mint a blogban posztolt.

Isten tüzes ostora 2014.07.06. 21:31:54

A megerőszakoláshoz: az index egy nemrégi írásában olvastam arról, hogy hány nőt erőszakoltak meg az amerikai katonák a partraszállás után, és ebben a cikkben volt olvasható, hogy katonáik szexuális kiegészítését egyedül a németek tudták megszervezni (olykor persze guminőkkel is kísérleteztek, mert a Barbi baba alakú női baba is tőlük származik, hogy elkerüljék a katonáik a szfiliszt)
Egyre inkább rá kell jönnöm, hogy a német isten választott népe, és aki leszólja, gyűlöli őket, fél tőlük, és értem is miért.

Andrassy Gabor (törölt) 2014.07.07. 00:02:18

@Isten tüzes ostora: A régi rómaiaknál is meg volt oldva: minden légió után egy-egy birkanyájat hajtottak, és a katonáknak meg volt engedve, hogy a birkákkal fajtalankodjanak.

butyko 2014.07.20. 19:24:54

@Isten tüzes ostora: A Wermacht női kielégítő szolgálatában két rendfokozat is létezett: matrasse illetve feldmatrasse.

Liquid_Night 2015.06.28. 20:30:40

A nácik valóban megpróbálták a katona szexuális étvágyát is orvosolni. Viszont ezt nem humanista okokból tették, hanem azért, hogy a Soldat ne közösködjön az alsóbbrendű népek lányaival...szimpla praktikus fajelméleti oka volt, nem mind1

Horváth Balázs 2015.06.28. 20:42:07

Csak annyit, hogy a "náci" egy gúnyszó. Ha a tisztelt blogszerző tényleg komolyan gondolja a minden oldaltól való függetlenséget, akkor kommunista, szocialista, stb. helyett komcsit, bolsit ír, vagy pedig megmarad a hivatalos elnevezésnél: nemzetiszocialista.

JTom · http://ritkanlathatotortenelem.blog.hu 2015.06.28. 21:27:09

@Horváth Balázs: nem értek egyet veled, lehet, hogy egykor az volt, de mostanra biztosan nem az.
mert akkor ugye pl. ez:

hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1ci_karlend%C3%ADt%C3%A9s

nem is létezhet ilyen formában.

praktica MTL 5 2015.09.27. 22:24:15

"@Kovács Ferenc 14: "hozzá tartozik a dolgok normális menetéhez".
Ezt komolyan mondod, hogy ez a normalis menete a dolgoknak?"

Igen! A háború démona mindenkiből vadállatot csinál. Akiből nem, azt a többi vadállat széttépi. Aztán a vadállatokat hősnek nevezik.

magyar_ellenállás 2015.10.11. 13:25:00

Smartdrive, előbb olvasd el a szakirodalmat, utána hülyézz le másokat!

magyar_ellenállás 2015.10.11. 13:26:31

Ja, Namelynek is tudom ajánlani!

magyar_ellenállás 2015.10.11. 13:32:05

"ha valakik magukat náciknak, négernek, vagy cigánynak definiálják, akkor miért sértődnek meg, ha valaki annak hívja őket?"

Ezt esetleg a zsidóktól is meg lehetne kérdezni! Nekem nem ez a bajom, hanem az, hogy ezt a szerencsétlen családot is lenácizták úgy, hogy lehet, nemhogy párttagok, de szimpatizánsok sem voltak.

A származásra utalás valóban nem szitokszó, de a náci igen! Aki a kettő között nem érzi a különbséget, annak még van mit tanulni.

JTom · http://ritkanlathatotortenelem.blog.hu 2015.10.11. 13:44:59

@magyar_ellenállás: jaj tényleg a zsidót kifelejtettem a példák közül, remélem senki sem gondolja, hogy szándékosan :)
persze. lehet hogy nem volt az egész képen látható család náci, ezt sajnos már nem áll módunkban ellenőrizni. az eredeti képalá szólt imígyen, amit átemeltem.
azért csak csendben jegyzem meg, hogy mióta Ausztriában élek és a - főleg idősebb, 50-70 éves - osztrákok előtt belengetem a náci témát, nem lepi el lila köd a fejüket, sem a néhány évtizede még oly általános szégyenérzetük sem bukkan fel. nyíltan köpnek a külföldiekre elég sokan (szlávokra és az ázsiaiakra leginkább). ez főleg Felső-Ausztriára jellemző. na ki született ott? a másik közeli híresség Kaltenbrunner rokonságával is volt szerencsém beszélgetni Ried im Innkreis-ben, nem titkolják a felmenőjüket, sőt. no és ne feledkezzünk el a több ezer horogkeresztről a temetőkben. szóval volt/van ott náci ahol nem is gondolnád.

gigabursch 2015.10.12. 08:44:30

@JTom:
Annyiban igaz a felvetés, hogy manapság már az ember könyökén jön ki ez a nácizás.
A nyekvtannácitól a Izrael állam lenácizásáig elég széles a spektrum.

Szerintem úgy ahogy van kerülendő.

Mikor még gyerek voltam, akkor a németeket fritzezték.
Gondolom annak se örültek, de szerintem az nem volt eleve megbélyegző.
A felesleges nácizás viszont megbélyegző, kirekesztő.
Ráadásul sokszor hamis is.
Szerintem...

VadmalooC 2015.10.13. 11:10:21

@JTom: kiváló összefoglalása annak hogy az értelmes emberek mit gondolnak az akuálpolitikáról :)

2016.05.23. 08:32:03

Örülök annak, hogy ez a blog létezik. Szívesen nézegetem a képeit, mert érdekesek, esetleg olyanok, amilyenekkel nem mindennap találkozik az ember.

"belefáradtam, hogy szeretett kis országunk szekere akkor sem előre megy amikor komcsik/szocik/zsidók/jobbosok vezetik (tetszés szerint aláhúzandó). azért is nem élek otthon. dolgoztam a régi rendszerben és a rendszerváltás utániban is. mindenhol csak a saját zsebüket tömő emberekkel találkoztam a döntéshozók között, akik közszolgaként/politikusként/nagy vezetőként kivétel nélkül a saját érdeküket helyezték a köz érdeke elé."

A blog szerzőjének ezen megállapításával teljesen egyetértek és csak szimpátiámat tudom kifejezni irányába. A képek - amennyiben nem manipuláltak persze (és itt nem a blog szerzőjének tevékenységére utalok) - csak azt mutatják be, milyenek voltunk, sok esetben pedig azt a következtetést lehet levonni belőlük, hogy milyenek ne legyünk a jövőben.

30-06 2016.05.23. 14:24:17

A náci nem gúnyszó hanem rövidítés (NSDAP) Nazionalsozialistisch Deutsche Arbeiterpartei kezdete: nazi

vegsozoltan 2017.06.05. 11:26:39

Na tessék. Megosztottam, aztán máris írták, hogy ez nem Mackósi.
hoaxeye.com/2016/10/08/dmitry-medvedev-in-1986/
süti beállítások módosítása