Hitler guminője - avagy a Borghild projekt (18+!)

2014. július 30. JTom

A szexualitásnak, a meztelen test bemutatásának, az árja testkultúra részeként mindig is volt helye a Birodalomban. A tökéletes állampolgárok létrehozásának tervéhez - akik majdan benépesítik a meghódított végtelen keleti területeket - nem lehetett a női és férfi test látványát szemérmesen eltakarni.

316.jpg

Freikörperkultur Németországban

A XIX. század végére visszanyúló freikörperkultur (FKK, avagy meztelen test kultúra) már Heinrich Pudor könyvében a Nacktende Mensch-ben (1893) és a három részes Nacktkultur-ban (1906) megjelenik. Ezek szabadon hozzáférhető művek voltak, melyeket bárki megvásárolhatott.

Ezeken a műveken kívül később is megjelentek a test szépségét méltató könyvek, például a lenti galériában látható Schönheit des Leibes (1938). Vagy Gerhard Riebicke munkái, aki a kor legnagyobb német aktfotósa.

1920-ban kialakították az északi-tengeri Sylt-szigeten a világ első naturista strandját, ahová 1925-től már tízezrek jártak nyaranta.

Nudizmus a háború után

Ahogy a második világháború szele elült, az NSZK-ban, de legfőképp a keleti országrészben hódított tovább a nudizmus. Az NDK-ban Rügen szigetén már az ötvenes években kialakítottak FKK kempinget Ahrenshoop-ban.

A nyolcvanas években már 12 nudista strand üzemelt Rügenen, több, mint 10 kilométeres parthosszon. 

ddr.jpg

Ernst Horst keletnémet szociológus 1970-ben megjelent könyvében a „Die Nackten und die Tobenden“-ben foglalja össze a már 1949-től kibontakozott FKK mozgalmat. A keleti blokkban egyetlenként nudista lapok is megjelentek az NDK-ban. A legnépszerűbb, a Sonnenfreunde ami 1949-től jelenik meg.

És ha a jelenleg legismertebb egykori NDK-s naturista hölgyet keressük az egyesült Németországban, akkor tudnunk kell, hogy az illető nem más, mint...

merkel-nude.jpg

...Angela Merkel

 

Fasizmus előretörésével sem szorult háttérbe az FKK a Birodalomban. A meztelenség természetessége tetten érhető volt a nácik által támogatott művészetben csakúgy, mint a Hitlerjugendben.

65e27-nude-naktkultur-fkk-javelinthrower-wiemarculture-deutschlandunddieostmark-thirdreich.jpg

b8577-nakedhitleryouthboysshowering-nackthitlerjugendjungenduschen-rasse-nordicism-aryan-occulthistoryofthethirdreich-petercrawford.jpg

Hitlerjugend tábor a Nordsee-nél

0edaa-nackthitlerjugend-germany-1930-occulthistorythirdreich-deutschla.jpg

Az eredeti nudistaszövetségeket a náci szervezetekbe tömörítették és Németország résztvevőket küldött az első meztelen olimpiai játékokra Svájcba, Thielle-be 1939 augusztusában.

Különböző német naturista magazinok borítói 1926-tól, a galériában

Egyrészről a fent említett nagyravágyó birodalombenépesítő tervek mellett kívánatos volt a meztelen testkultúra léte és támogatása a Birodalom felső vezetése részéről, másrészről azonban volt az egésznek egy nagy hátránya. Valami, ami békeidőben - a propaganda által harsogott erkölcsi tartással - kontrollálható volt, az az 1939-től kezdődő tevőleges hódító tervek megindításával - azaz a háború kitörésével - már egyre nehezebben volt kivitelezhető.

A nemi betegségek

Ugorjunk kicsit vissza az időben. Az első világháború hatalmas emberveszteségei és a harctéri sérülések mellett sajnos a nemi betegségek (és azok szövődményei) is egyre nagyobb fejfájást okoztak a hadviselő feleknek. Pontos kimutatások persze nem nagyon léteznek mennyi német, brit, vagy orosz katona szenvedett például szifiliszben az első világháborúban, de egy igen alapos kanadai tanulmány azért rávilágít a nagyságrendekre.

Kanada 418,606 katonát küldött Európába az első világháborúban. A háború végén, egészen pontosan 1919. augusztus 31-ig lezárt egészségügyi jelentésben a következőket olvashatjuk:

Halottak száma: 56,638 fő, harctéri sérültek összesen: 144,606 fő. Aztán a tanulmány az orvosilag ellátottakat két csoportba osztva taglalja, a harctéri sérülteken kívül az egyéb betegségek miatt kezelteket is számba veszi.

Van itt minden a skarláttól a reumatikus betegségeken át mumpsz-ig és influenzáig. Nemi betegségek is.

A teljes Európába áthajózott katonai létszámból 66,083 fő jelentkezett nemi betegségekkel a tábori orvosnál. Ebből bizonyíthatóan 18,612 esetnél állapítottak meg szifiliszt. A betegség természetéből kifolyólag nem tudhatjuk hányan maradtak csak hordozók az elsődleges tünetek múlásával (azaz nem jelentkeztek orvosi kezelésre).

És ne feledjük, ez csak Kanada hadereje. Német katona 13 millió volt a harctéren. A teljes harcoló létszám a háború időtartama alatt kb. 65,5 millió fő. Ha a kanadai kb. 4,5 %-os átlagnál maradunk, akkor vélhetően a háborúban ~2,95 millióan lettek szifiliszesek, hogy többi betegségről most ne is beszéljünk.

A szifilisz valódi népbetegséggé vált. Mivel Hitler is részt vett a Nagy Háborúban, tudta, mire számíthat ha megindítja csapatait. Még könyvében a Mein Kampf-ban is ír a szifilisz veszélyeiről.

Hitler és a szifilisz

Adolf-Hitler-Nazi-War-leader-of-Germany.jpg

2007 óta pszichiáterek egy csoportja azt állítja, a kezeletlen szifilisz okozta Hitler mentális és magatartásbeli zavarait és a zsidók elleni őrjöngő gyűlöletet váltott ki a náci vezérből.
Többen feltételezték korábban is, hogy Hitlernek szifilisze volt. A náci vezető személyes orvosának, Theo Morrellnek a naplója árulkodik a betegségről. A jelentős orvosi és politikai bizonyítékok ellenére ezt a teóriát soha nem vizsgálták meg alaposabban.
Beszámolók szerint Hitlernek még 1908-ban, Bécsben volt viszonya egy zsidó prostituálttal. A szifiliszről is pontosan tudjuk, hogy az egyik fontos téma volt a náci vezető számára, hiszen 13 oldalt szánt neki a Mein Kampfban.

 

Hogy Hitler szifiliszes volt-e, vagy sem, valószínűleg már sohasem tudjuk meg biztosan. Ám amit tudunk az az, hogy fontosnak tartotta katonái ilyetén forma egészségét.

Mint a haditechnikában Németország az egészségügyben is az élen akart maradni és ha a nemi betegségeket is vissza tudják szorítani a harcoló alakulatoknál az hozzávetőlegesen 4-15 %-kal több hadra fogható katonát jelenthet az évekig tartó háborúban.

A másik ok, amiért meg akarták óvni a katonákat az idegenbéli nemi aktusoktól az ideológiai kérdés volt. Egyszerűen a német faj védelme, hogy "idegen, fertőzött női nyájjal" párosodjanak.

Ennek eredményeként jött létre a Borghild projekt.

clip_image002411.jpg

Hogy kinek az ötlete volt, a hordozható ginoid (nőnemű szexbaba), csak találgathatjuk. A legvalószínűbb azonban, hogy a Deutsches Hygiene-Museum kutatóitól származik a "harctéri higiénia bábu" ötlete. Az intézet a náci-éra alatt meglehetősen kétes hírnévre tett szert. Lelkesen asszisztáltak a faji ideológiához és falai között végezték a hírhedt erőszakos sterilizációs programokat is, melyben több tízezer (más források szerint több, mint százezer) fajilag nem tiszta, cigány, fogyatékos, vagy homoszexuális sterilizálását végezték el.

406700.jpg

Tehát a higiéniai intézet kutatói - élükön Franz Tschakert-tel a rendkívül tehetséges preparátorral és technikussal - a nemi betegségek elkerülésére és hogy a „fajok ne keveredjenek”, a német katonáknak guminőket akartak kifejleszteni, amelyeket először a keleti fronton vetettek volna be. Három alapvető dolognak kellett megfeleljen a baba:

- A mesterséges bőrnek/húsnak realisztikus tapintásúnak kellett lennie.

- Hordozható legyen (az átlagkatona magával vihesse).

- Az a bizonyos testnyílás zavarba ejtően élethű legyen.

Tehát a fej, a mellek és a genitália speciális anyagból készültek volna, többi testrészeket (végtagok, has, hát) felfújhatóra tervezték. Így mindhárom kritériumnak megfelelt volna.

N09710-471x600.jpg

Magas rangú német politikusok és katonai vezetők 1935-ben a higiéniai intézetben Tschakert munkáját nézik

A baba esetében rögtön már a tervezésnél meg kellett válaszolni egy fontos kérdést. Ki legyen a modell? Lehet-e találni olyan nőt, akire egyaránt felizgul minden katona?  Heinrich Himmler SS-vezető ötlete alapján először a svéd színésznő, Kristina Söderbaum lett volna az „embernagyságú gumibaba” modellje. Az SS dán orvosa, Olen Hannussen - aki projektben aktívan részt vett -, azonban a szőke, "árja verzió" mellett egy barna modellt is javasolt. Erre teljesen véletlenül a Szabadkán született, Nagy Katót (Käthe von Nagy) szemelték ki. Ő azonban nemet mondott, nem adta az arcát a tervhez.

182429.jpg

3166292182_f3be5a8a73.jpg

A szexbabák kiszemelt modelljei 

Nagy Kató

WP_Käthe_von_Nagy.jpg

A nemesi családból származó Nagy Kató, színésznő, táncosnő és énekesnő volt, aki Bécsben végezte felső tanulmányait. Apja a bankár finanszírozta, hogy a gazdag úrilányok életstílusát élhesse. Tanult vívni, lovagolni stb. Ezután Budapestre utazott és kisebb cikkeket írt társasági lapoknak. Beiratkozott egy színitanodába hogy színész- és énekesnőként folytassa karrierjét, de hogy apjának megfeleljen, hazautazott és néhány évet tisztviselői munkával töltött bankjukban, közben novellákat írogatott.

Úgy érezte többre hivatott, ezért 1926-ban Berlinbe utazik, hogy színésznői karrierjét kiteljesítse. Korda Sándor több filmet is forgat vele, de Katónak még arra is marad ideje, hogy a Pesti Hírlapnak tudósítson, elsősorban a berlini színházi és filméletről.

Népszerűsége csúcsán - 1927 és 39 között - 44 fimben szerepelt, cigarettakártyákon milliós példányban jelenik meg arca a német férfiak örömére. A nemzetiszocialistákkal való szimpatizálását sem rejti véka alá, több Szovjetunió-ellenes kampányfilmben is szerepel.

A háború végén az Egyesült Államokba távozott, ahol továbbra is játszott, énekelt. 1973-ban halt meg Kaliforniában.

 

 

Ezért aztán Dr. Hannussen javaslatára végül rövid haja lett a guminőnek, amelyet Borghildnak neveztek el, és három méretben - 168, 176 és 182 centis kivitelben - adták le rá a megrendelést. Az IG Farben vegyipari konszern – amelynek leányvállalata a gázkamrákban használt Zyklon-B-t is kifejlesztette – ígérete szerint olyan polimert állított elő, amely minél élethűbbé tette volna a guminő testét, főleg ami a "leglényegesebb" testrészét jelenti. További vegyszereket ajánlottak a baba tisztán tartásához. Gondolom ez ugyancsak a "leglényegesebb" testrésszel kapcsolatos.

A projekt 1940 végén kezdődött és már 1941 októberére Franz Tschakert előállt az első prototípussal. Még ebben az évben megtartották a bemutatót az SS-tisztek előtt, ami állítólag annyira jól sikerült, hogy Himmler azonnal rendelt ötven babát (vajon kinek?). 

wpid-1287030790image_web.jpg

Tschakert munkában

borghild_doll_fembot.jpg

 Körülbelül így nézhetett ki Borghild, mint egy mai próbababa

Az ezt követő háborús nehézségek azonban éket vertek a teljes megvalósítás, addig remekül pörgő kereke elé. A Szovjetunióban elszenvedett vereségek, a nyersanyaghiány: egyik sem kedvezett a projektnek. De talán a fő ok a penicillin használata. 1942-ben kezeltek először sikeresen emberi beteget penicillinnel és a háború második felére a szifilisz kezelhető lett a "csodaszerrel".

A tervek végül Franz Tschakert irodájában várták meg 1945 februárjában Drezda bombázását. A babák további sorsa ismeretlen.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritkanlathatotortenelem.blog.hu/api/trackback/id/tr666477507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Banános Joe23 2014.07.30. 01:17:01

Eléggé unkonvencionális egy téma, hoaxnak tartják, de ki tudja... mindnesetre baromi érdekes darab.

butyko 2014.07.30. 03:29:36

Az viszont bizonyított tény,hogy "szeretett" Lenin elvtársunk is szifiliszben pusztult el - egy szép napon.
" 1897-ben egy bizonyos Ernest Duchesne francia katonaorvos kifigyelte, hogy az arab lovászok a nyergen megtelepedett gombát használják gyógykezelésre. A Penicillium glaucum nevű penészgomba hatékonynak bizonyult a tífusz ellen, de az Escherichia Coli ("E-Coli") baktériumot is elpusztította. Munkásságát akkor még kinevették, ám valójában ez volt az első komoly penicillin-kutatás a világon. Duchesne később meghalt TBC-ben (ami amúgy penicillinnel gyógyítható lett volna), a fődíjat pedig egy bizonyos Alexander Fleming vitte el. És mindenki, aki az életét köszönheti a penicillin és az antibiotikumok felfedezésének." - bizonyos Papírzsepi nevű blogger tollából.
A '48-as magyar honvédsereg kórházban fekvő katonái közül kb.2/3-uk! szenvedett különböző nemibetegségekben illetve szifiliszben.A maradék 1/3 volt harctéri sebesült ÉS másféle betegségben szenvedő.

szita szita péntek 2014.07.30. 09:22:45

Én úgy ismerem ezt a történetet, hogy valahonnan ebből nőtte ki magát az a - háború után német kocsmákban árult - kis baba, ami egyfajta szexuális pótlék volt valami olyasmi szolgennel, hogy ha más nem jut, ez a tied lehet. Ennek a jogát vette meg a (ha jól sejtem későbbi nevén) Mattel és minimális átalakítással ebből lett a Barbie baba.

teddybear01 2014.07.30. 09:30:59

@butyko: Miután Leninnek több agyvérzése volt, egyszerűbb feltételezni, hogy az is vitte el. Bár a Lenint kezelő 27 orvos közül csak 8 írta alá a halotti bizonyítványt, azonban nem tudom, hogy hányan boncolták.

Persze a kiváltó okokon lehet vitatkozni, akár a szifilisz is közrejátszhatott. Akkor is népbetegség volt, mint oly sokáig. Viszont Lenin apja is agyvérzésben halt meg, és mások is keringési vagy szívbajban haltak meg(ha éppen nem a tífusz vitte el őket).

Ami pedig az elhúzódó hadjáratokat illeti, ahogy az egykori töritanárom mondta, azok együtt jártak a tömeges nemi erőszakkal. A katonáknak ez is szokásuk volt, akkoriban együtt járt a katonasággal, akár a szabadrablás.

szita szita péntek 2014.07.30. 09:30:59

Hahh, meg is van:
en.wikipedia.org/wiki/Bild_Lilli_doll

Már csak arra kellene referenciát találjak, hogy ez a baba "rokonságban" van a szex babával. Határozottan úgy rémlik igen, ám - gondolom a téma természete miatt - nem találtam egyenlőre elég hiteleset. No persze azért akad ez-az...
newsfeed.time.com/2011/07/12/new-book-claims-hitler-gave-sex-dolls-to-nazi-soldiers/

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2014.07.30. 09:35:56

Az a Vokuhila-frizura a gitározós képen, hát az fantasztikus.

szita szita péntek 2014.07.30. 09:37:35

Hmm.. Lehet elveszett a kommentem, szóval ismétlés jön:

Szal' a Barbie babák közvetlen őse ez:
en.wikipedia.org/wiki/Bild_Lilli_doll

A Lilli babákat a katonák szex babájához kötni - hiteles forrással... Nos nehéz. (Valszeg pld. kevesebben vennének a gyereküknek, ha ismernék a születését.) Szóval hirtelen kereséssel csak ennyit tudtam találni:
newsfeed.time.com/2011/07/12/new-book-claims-hitler-gave-sex-dolls-to-nazi-soldiers/

Mindenesetre nekem teljesen elfogadhatónak tűnik, hogy a háború utáni Németországban a szex baba tervezéséből, gyártásából szerzett tapasztalatokra építve valaki kis méretű, bárokban szexuális viccként (és nem gyerek játékként) árult babákkal reméljen üzleti sikereket elérni.

HoldViola · http://fiamma.blog.hu/ 2014.07.30. 10:56:43

Guminő, úristen, ez annyira jellemző hozzáállás, mert a férfinak mindegy, csak luk legyen, ha élethű, annál jobb.

Meghalnék, ha a lábam közt ilyen szőrcsomót kellene nézegetnem nap nap után.

(Napi mélyenszántó hozzászólásunkat olvashatták.)

teddybear01 2014.07.30. 12:36:56

@HoldViola: Tudod ahogy a mondás tartja, luk az luk. A nő meg az, ami körülveszi a lukat, és előtte-utána beszélgetni kell vele! :-))))
Ahogy a humoristák szokták mondani.
A borotválás meg mostani divat. És inkább alul borotválkozzanak a nők, mint az arcukon. :-)

Andrassy Gabor (törölt) 2014.07.30. 12:58:45

@butyko: van egy olyan változat is, hogy Sztálin lassan és módszeresen megmérgezte, mint az angolok Napoleont.

@teddybear01: Bizony, a történelem során örök probléma volt, hogy katonának csak fiatal, életerős férfiakat vihettek, akiket kielégítetlen vágyak fűtöttek. Már a régi rómaiakról is feljegyezték, hogy légióik után egy-egy birkanyájat hajtottak, amelynek szerepe nem csupán a katonák élelmezésében volt, hanem meg volt nekik engedve, hogy ha nagyon kanosak voltak, akkor egy-egy birkával fajtalankodjanak. Később a markotányosnőknek jelentett komoly mellékkeresetet a kurválkodás, majd ahogy a gyógyszervegyészet felfejlődött, elkezdtek nemi vágyat csökkentő szereket (általában bórt) keverni a katonák ételébe.

Andrassy Gabor (törölt) 2014.07.30. 13:01:14

@HoldViola: no, azért egyes nők is egész jól elvannak a zuhanycsővel... ;-)

teddybear01 2014.07.30. 13:16:32

@Andrassy Gabor: Én inkább a brómos teára emlékszem a seregből. Apám meg valami "zsibbasztó cukorkáról" mesélt..

Andrassy Gabor (törölt) 2014.07.30. 13:29:30

@teddybear01: bróm... igen, erre gondoltam én is, csak már az én koromban romlik a memória. :)

HoldViola · http://fiamma.blog.hu/ 2014.07.30. 13:35:31

@teddybear01: Most én azt nem tudom, hogy akkoriban az óvszer volt-e már téma, de ha nem, inkább gondolkodott volna valami ilyesmi fejlesztésben. Oké, hogy meg kell előzni a nemi betegségeket, de én kétlem, hogy ez a sztereotípia igaz lenne a férfiakkal kapcsolatban, hogy "luk-luk", erre próbáltam utalni. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy egy guminőt dugni élvezetet tud jelenteni, ez inkább méltatlan és megalázó volt a katonákra nézve, hogy jó az nekik. Elég cinikus hozzáállás, de hát mit is várunk egy Hitlertől.
(Vagy csak nagyon nem ismerem a férfiakat, ő meg jobban képben volt a saját nemében) :)

teddybear01 2014.07.30. 13:45:25

@HoldViola: Ami azt illeti én sohasem szorultam ilyen pótszerekre, amikor meg be kellett vonulni, tudtam uralkodni magamon.

Ami Hitlert illeti, ő eléggé dilis volt, úgyhogy ne csodálkozz, hogy fura dolgokat akart ezen a téren is. A fajtisztasági ideológiája miatt tiltotta az alsóbbrendű fajokkal(azaz minden nem némettel, esetleg skandinávval) történő keveredést, de ettől még voltak a lágerekben zsidó lányokból álló kupik az SS tagjainak...

Az óvszert különböző formában már az ókortól kezdve használták, gumiból készítették már az első világháború előtt is. Viszont talán a keresztény egyházak miatt nem illett használni, meg drága is volt.

szita szita péntek 2014.07.30. 14:08:34

@HoldViola: Szerintem itt nem csak egyszerűen a nemi betegségek megelőzése és ezzel a harckészség fenntartása a cél. Alaptételként el kell fogadni, hogy a tetterős férfiaknak igen is vannak nemi igényei. Ezt a seregben kiélni nem igazán volt mód. Ugyanakkor volt valamijük - erejük és hatalmuk a megszállt lakosság felett. És a tömeges erőszaktétellel nem igazán tudott mit kezdeni a hadvezetés. Márpedig az a nemi betegségek veszélyén túl egyéb problémát is okoz: a megszállt lakosság ellenszenvét/dühét. Most ez lehet hülyén hangzik, de az egységsugarú parasztnak úgy nagyjából mindegy, hogy épp ki van hatalmon - ellenben ha végigmennek páran a lányán - hát morcos lesz, az pedig nem jó. Nem segít, sőt keresztbe tesz. Mer' már csak ilyen. Nem kell itt okvetlen harcos ellenállásra gondolni, de pld. nem mindegy, hogy a sereg élelmiszer ellátása mennyi gondot okoz. No ezért nem kell szükségtelenül szítani a dühüket - és a guminővel lehetőség van egyfajta alternatívát kínálni -> és szervezeti szinten is tenni az erőszak visszaszorításáért. Szerintem.

Az meg hogy nem tudod elképzelni, hogy élvezetet jelent a guminő... Hát valszeg nem is jelent. De szerintem a férfiaknak a viszonylagos rendszeres ... khm... mondjuk nemi élet szükséglet. Nyilván nem annyira, mint az étkezés, nem fog meghalni a hiányától, de attól még fontos. Ha élmény, akkor az királyság, de ha nincs élmény akkor is kell. Nem is tudom milyen hasonlatot hozzak... Képzelj el egy folyamatos éhégérzetet mondjuk. Megváltozik a viselkedés, jön az agresszió, csökken a fegyelem, az összpontosítási képesség. Ha a szerencsétlen kipakol (akár így, akár úgy)akkor egy darabig ok. Ehhez pedig NEM kell élmény és fülledt erotika. Ha éhezel és ehetsz száraz kenyeret egy sárkupac tetején, akkor azt fogod megenni és az éhséged csillapodik. Nyilván jobban örülnél a kedvencednek, terített asztal mellett... de szigorúan nézve csak az a fontos, hogy az éhséged csillapodjék.

Márpedig a sereg ekkoriban még csak száraz kenyeret sem tudott e téren felajánlani - hát kénytelenek voltak szemet hunyni a felett, hogy a katonák erővel elégítették ki igényeiket. Szerintem ezen (is) akartak változtatni.

Andrassy Gabor (törölt) 2014.07.30. 16:11:18

@HoldViola: 1855-ben készült az első gumióvszer.

pushup 2014.07.30. 19:43:11

@szita szita péntek: azt szokták mondani, hogy a szex olyan, mint a biznisz: ha jó, akkor nagyon jó.
ha nem olyan jó ... azért akkor is jó ;)

Trónkövetelő 2014.07.30. 20:10:10

1. semmi nem bizonyítja, hogy Hitler szifiliszes lett volna, egy tünetét sem mutatta, pedig évtizedekig az volt, az orvosai részletes feljegyzései máig megmaradtak, elég sok betegségéről tudunk (amfetaminfüggőségéről, parkinson-kórjáról) arról, hogy valaha szifiliszes lett volna, csak egy legenda. (Ugyanígy semmi bizonyíték nincs arra a szintén széles körben elterjedt legendára, mely szerint csak egy heréje lett volna, igen nagy valószínűséggel ez sem igaz).
@butyko:
@teddybear01:
2. Leninnél kicsit nagyobb az esély rá, de biztosan nem lehet megállapítani. Sem a felesége, Krupszkaja, sem a szeretője, Armand grófnő nem kapták el például.
"A. M. Kozsevnyikov nuropatológus, aki tanulmányt írt a szifiliszről, május 29.-én elvégezte Lenin vérének Wassermann tesztjét. A hivatalos magyarázat szerint a vizsgálatok meggyőzően kizárták, különösen miután a Wassermann-teszt negatív volt. Más tünetek azonban kétségeket hagytak.
/.../
Bár Lenin állapotával kapcsolatosan annak idején rengeteg információ gyűlt össze, a vérmintáról készített elemzés eltűnt. Ez az adat a mai patológusok számára minden kétséget kizáróan tanúsíthatná, hogy Leninnek volt-e szifilisze vagy sem.
/.../
Ma csupán annyit állíthatunk egyértelműen, hogy egyes orvosok szerint szifiliszes volt, mások szerint viszont nem. ez utóbbiak csoportjába tartozott darkevics, akihez csatlakozott az olasz származású Grigorij Rosszolino. Ő kereken megmondta Leninnek: azt reméli, hogy szifiliszben szenved, mert az legalább gyógyítható. Csakhogy bár egyes tünetek ebbe az irányba mutattak, mások ellentmondtak ennek a feltevésnek Rosszolino professzor arra a következtetésre jutott, hogy a beteg a szifilisznél súlyosabb bajban szenved, és igen rosszak az általános kilátásai.
Az orvosi konzílium végén a szóba jöhető diagnózisok száma néhányra csökkent. Az egyik a szifilisz volt.
/.../
Az orvosok nem zárták ki annak a lehetőségét sem, hogy Lenin egyszerre több különböző betegségben szenved. A páciens állapota zavarba ejtette őket, és tovább vitatkoztak egymással.
/.../
Dehát végül is mi volt a baja? Az orvostudomány hatalmasat fejlődött az elmúlt évtizedekben, és ha Lenin most lenne páciens, az orvosok könnyebben tudnának diagnózist felállítani.
/.../
A további három diagnózis közül mindegyiknek van bizonyos valószínűsége. Ha a Wassermann-teszt nem lett volna negatív, a szifilisz bízvást számításba jöhetett volna.
/.../
Mindamellett tény, hogy egyes orvosai fenntartották a véleményüket, hogy a beteg szifiliszes, annak ellenére, hogy a Wassermann-tesztje nem volt pozitív."
/Robert Service: Lenin: Egy forradalmár életrajza, Park Könyvkiadó, Budapest, 2007-es kiadás, 523-525. oldalak/

Albu 2014.07.30. 21:09:24

„Fasizmus előretörésével sem szorult háttérbe az FKK a Birodalomban.”
– Olaszországban?!

Amúgy érdekes. : )

JTom · http://ritkanlathatotortenelem.blog.hu 2014.07.30. 21:55:50

@Albu: A fasizmus a radikális, tekintélyuralmi nacionalizmusnak a 20. század első felében Európa több országában megjelent formája. Nevét az olasz változatáról, a legkorábban kialakult olasz fasizmusról kapta.

Advanced Flight 2014.07.30. 21:55:56

Egész jó kis lotyó volt ez a Merkel fiatalon, csak már akkor is hülye fejet vágott :-)
Amúgy ez a kép a legnagyobb poén az egész posztban.

J.László 2014.07.30. 22:21:37

Ott a gitározó lány melletti csávó frizurája, hát az csúcs:)

Almandin 2014.07.30. 22:58:19

@szita szita péntek: Háborúk esetén a nemi erőszak fő motivációja nem a vágyak kiélése, hanem a szándékos, rosszindulatú károkozás az ellenséges lakosságnak (ez párosulhat kínzással, népirtással is). Ezért van az, hogy megerőszakolnak öregasszonyokat is. A guminő valóban praktikus lehet ilyenkor, de a nemi erőszakot nem előzi meg. Hús-vér nőket pedig, ha nem durván hódítják meg a területet, tudnak szerezni erőszak nélkül is (alakulnak ilyenkor is párkapcsolatok, futó kalandok), másrészt a megszállt területen is vannak prostik, akik ilyenkor degeszre kereshetik magukat. A hadsereg eleve vihet is magával qrvákat erre a célra.

szita szita péntek 2014.07.30. 23:04:49

@Almandin: Értem én - a "szándékos, rosszindulatú károkozás" eszköz lehet az indulatok levezetésére _esetleg_ a lakosság megfélemlítésére. De ha a birodalmunkba akarjuk olvasztani a megszállt területet, akkor kifejezetten kontraproduktív.

Almandin 2014.07.30. 23:16:01

@szita szita péntek: Nem feltétlenül. A tömeges nemi erőszakot gyakran azért alkalmazzák, hogy a győztes nép génállománya jobban terjedjen. A délszláv háborúban a szerbek tudatosan alkalmazták a nemi erőszakot, azért, hogy az erőszakból születő gyerekek már félig szerbek legyenek, így megváltozzanak az etnikai arányok.
Persze normális esetben igaz, amit írsz. Ha kegyetlenül bánnak a megszállt lakossággal (akár tudatosan, akár csak engedik, hogy a szadistább katonák szabadon garázdálkodjanak), akkor annál nehezebb lesz az együttélés, annál valószínűbb egy lázadás. Nem véletlen, hogy az ilyesmi a háborús bűncselekmények között van nyilvántartva.
Az alaptémához visszatérve a guminők valóban jó feszültséglevezető eszköznek ilyen helyzetekben. A nemi kielégítetlenség komoly veszély egy hadseregben, ráadásul a homoszexualitás terjedését is magával hozhatja (kényszerhomokosság).

Malthus 2014.07.30. 23:34:20

A penicillines rész konkrétan téves. 44-ig még a szövetségesek sem tudták megoldani az ipari előállítását, a németeknek egyáltalán nem volt. Az egyedüli németek által is ismert antibiotikumok a szulfonamidok voltak.

Viszont a szifilisz már 1910 óta kezelhető volt a salvarsan-nal

en.wikipedia.org/wiki/Salvarsan

lutria 2014.07.31. 02:02:55

Asszem lett volna csodálkozás és röhögés amikor a szövetséges csapatok elfognak egy német szakaszt és mindegyik katonánál lett volna egy hordozható szexbaba...
Amúgy vajon hogyan gondolták a használatát,esténként a katonák egymás után nekiálltak volna felfújni a saját használatú babájukat és elvonulnak vele a lövészárok/bunker félreeső zugába?

butyko 2014.07.31. 04:29:22

@Malthus: Az általad citált wiki-oldal 1912-t ír:"Ehrlich laboratóriumában kifejlesztett egy oldható (de kevésbé hatékony) arzén vegyület, Neosalvarsan (neoarsphenamine), ami könnyebb volt felkészülni, és ez vált elérhetővé 1912. "

butyko 2014.07.31. 04:38:55

@Trónkövetelő: Nem Leninről hitték,hogy egy heréje van,hanem Hitlerről.Mondjuk,ez nem zárja ki Lenin ez ügyben való érintettségét.:)
Semmi nem zárja ki,hogy valaki egyszerre akár több betegségben is szenvedjen.A nagy bölcs népvezérről nyilvánosan kijelenteni,hogy szifiliszes nem egy életbiztosítás.Ma sem...
Leírták (valahol,most nem tudom idézni),hogy Lenin halála előtt a teljes elhülyülés (a szó orvosi értelmében) tüneteit mutatta,ami eléggé jellegzetes tünet a szifilisz komoly stádiumára.
Megint csak egy wiki idézet: "Állandó történetek jelölje szifilisz , mint az oka Lenin halála. A "retrospektív diagnózis" megjelent az European Journal of Neurology , 2004-ben megerősíti ezeket az gyanúját. (Moszkvában. 1989.
Ugorj fel ^ CJ Chivers (június 22. 2004.) "A retrospektív diagnózis mondja Lenin szifilisz" . The New York Times . Hozzáférés: január 5, 2012 .) "

Rollende Landstrasse 2014.07.31. 10:02:11

@teddybear01: A koncentrációs táborokban lévő SS-kupik személyzete köztörvényes foglyokból került ki. Nagyon komolyan vették itt is a fajvédelmet. Volt a jó magaviseletű foglyoknak (kápóknak, írnokoknak) is szervezett kupi, oda viszont nem járhattak az őrök és lehettek mindenféle származásúak a lányok.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2014.07.31. 10:06:33

@HoldViola: volt, csak nagyon drágáért. Van egy korabeli magyar árjegyzékem, ha jól emlékszem 5-10 pengő volt egy "doboz" (kb. 5-10.000 mai forint!). A "fogpasztát" is ellenjavallták szegényebb embereknek (20 pengőért nem is csoda), a vízben oldható fogpor volt helyette javasolt.

HoldViola · http://fiamma.blog.hu/ 2014.07.31. 10:30:12

@szita szita péntek: Hát... Én ezzel kapcsolatban szkeptikus vagyok, hogy a guminő visszatartotta volna őket a nemi erőszaktól. Szerintem az kevésbbé szólt a kiéhezettségről, sokkal inkább a hatalomról és épp letojták, hogy kinek hogy esik és kiből milyen ellenérzést vált ki. Ettől persze még lehet, hogy igazad van, nem tudom.

Amit a szexről, mint szükségletről írsz, abban egyetértek, ha férfi, ha nő, egyformán létező és jogos igény, de erre ezt megoldásnak nem tartom. Egyfelől magához a megkönnyebbüléshez talán nem is kell a guminő, ami ráadásul nem simogat meg, nem érez, nem reagál. Abban a feszültségben, amiben a katonák a harctéren éltek, szerintem sokszor inkább lett volna szükségük megnyugtató "intimitásra", amit - még ha nem is annyit és úgy - de egy-egy készséges prostituálttól jobban kaptak volna.

Az én véleményem szerint ebben a megoldásban sokkal inkább volt benne Hitler empátiára való képtelensége, mint bármi más. De persze tévedhetek.

HoldViola · http://fiamma.blog.hu/ 2014.07.31. 10:33:28

@Andrassy Gabor: Köszi, rá is kerestem már azóta :) @Advanced Flight: Miért volt már lotyó? Mert aki nudizni szeret, az már lotyó? Ehhh....

Albu 2014.07.31. 13:43:20

A cikkben következetesen nácikról van szó, ezért sem értettem. Szóval nem arról van szó, hogy a szocializmus és a nemzetiszocializmus túl hasonló alakú fogalmak, és a végén még felfedezni a hasonlóságot?

Nekem ez tipikusan a győztes propaganda általi összemosásra utal.
Amúgy az idézett cikkben külön szakasz van arról, hogy ez a szóhasználat már nagyon rég elkopott:

„George Orwell már 1944-ben azt írta, hogy a »fasiszta« szó teljesen elvesztette értelmét (…) Richard Griffiths 2005-ben azt írta, hogy a »fasizmus« a legjobban elkoptatott szavak közé tartozik.” : )
Innen: hu.wikipedia.org/wiki/Fasizmus#A_fasiszta_jelz.C5.91_mint_politikai_szitoksz.C3.B3

gyöngyömpötty 2014.07.31. 15:11:32

A 100 történelmi tévhitben elég jól körbejárták az egyheréjű Hitlert. Ez egy szövetséges gúnydalból jön, amit később annyira obszcénnak találtak, hogy a Híd a Kwai folyón-ban csak fütyülni lehetett. Meg is kapta a legjobb zenéért járó Oscart:)A dallam a Colonel Bogey March 1914-ből. A szótagszám kijön ha fütyülés helyett éneklitek: "Hitler has only got one ball/Himmler has two but very small/Himmler is somwhat sim'ler/But poor Goebbels has no ball at all" (na jó, az utolsó sor sántít)

gyöngyömpötty 2014.07.31. 15:45:12

Én se amíg nem olvastam.. :)

Malthus 2014.07.31. 18:07:03

@butyko:

"it was marketed by Hoechst AG under the trade name Salvarsan in 1910"

A neosalvarsan már egy továbbfejlesztett változat ami valóban később jött, én a sima salvarsan-ról írtam és arról is csak kb. Lényeg hogy a negyvenes években tuti nem fejlesztett senki csak azért guminőt mert a katonák szifiliszét ne tudták volna kezelni.

Trónkövetelő 2014.07.31. 19:15:04

@HoldViola:
Szerencsére elkényelmesedett korunkban megfeledkeztünk arról, hogy a nyílt brutalitásnak micsoda rettenetes hatalma van. Természetesen az ókorban és a középkorban is tömegesen erőszakolták meg a katonák a nőket, és igazad van, hogy ez természetesen ellenérzést szült, mint ahogy az egyéb tömeges és válogatott szörnyűségek, amiket a felvonuló seregek elkövettek. Azonban ez az emberekből nem felháborodást, hanem tehetetlen bénultságot váltott ki, és a hadvezéreknek éppen ez volt célja, így pacifikálták a meghódított területek lakosságát. 2-3 generáció alatt teljesen elfogadták az idegen uralmat. Hiszen velünk is ez történt a szovjetek hódítása után. A brutalitás - bár erkölcsileg elítélendő, bűn - egy olyan korban, amikor egy király, egy fejedelem semmiféle retorziótól nem kellett, hogy tartson, hasznos eszköz lehetett. Lásd Macchiavellit.

butyko 2014.07.31. 22:10:05

@Malthus: Kedvellek,ismeretlen Barátom,de két mondattal később van a lényeg.Google fordítás: "Ez volt elosztott kapunk sárga, kristályos, higroszkópos por, amely rendkívül instabil volt a levegőben. [ 5 ] Ez jelentősen bonyolult adminisztráció, mivel a gyógyszer kellett oldjuk több száz milliliter desztillált, steril víz minimális levegő hatására, hogy készítsen egy alkalmas oldatot injekcióhoz. Néhány mellékhatás, beleértve a bőrkiütést, májkárosodás, és a kockázatok az élet és testi épségét [ 6 ] tulajdonított Salvarsan hitték, hogy szakszerűtlen kezelés miatt, az alkalmazás, ami Ehrlich, aki dolgozott kitartóan, hogy egységesítsék gyakorlat, megfigyelni, "a lépés A laboratórium a beteg ágya mellett ... rendkívül nehéz és veszélyt rejtenek magukban .(...) Egy további probléma az volt, hogy mind Salvarsan és Neosalvarsan kellett tárolni leforrasztott fiolákban alatt nitrogén atmoszférában, hogy megakadályozzák az oxidációs ." A lényeg,hogy nem volt széleskörű és könnyen elérhető gyógyszer és miért pont ezt exportálták volna a rettegett vörös ördög szovjetnek... De maradjunk ennyiben,mindkettőnknek igaza lehet! :)

Malthus 2014.07.31. 22:23:39

@butyko:

1. Köszönöm a google fordítást de tudok angolul, anélkül is pontosan értem a szöveget.

2. Egy dr. med végzettség okán van némi rálátásom a dologra.

3. Már az I. vh után a német gyógyszergyárak minden szabadalmát eltörölték az antant országaiban (pl. ekkor lett az aszpirin generikum) Így járt a salvarsan/neosalvarsan a vörös ördög szovjetek akkor és annyit gyárthattak belőle amennyit bírtak [az megint más kérdés hogy egy ettől függetlenül egy drága gyógyszer volt]

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.01.16. 20:14:58

"Ahogy a második világháború szele elült, az NSZK-ban, de legfőképp a keleti országrészben hódított tovább a nudizmus. Az NDK-ban Rügen szigetén már az ötvenes években kialakítottak FKK kempinget Ahrenshoop-ban."

A novemberi Rubiconban olvastam, hogy Rügen szigetén volt a németek első kíséleti atomrobbantása, amit alátámasztanak a kétezres években a helyszínen vett minták, amelyek "nagy energiafelszabadulással járó nukleáris tevékenységre utalnak".. Valamint szemtanú is van egy Luigi Romersa nevű olasz fasiszta újságíró személyében, akit Mussolini küldött a kísérletre. Beszámolója szerint hatalmas fénygömb volt látható, és azt érezte ,mintha valami el akarná tolni a bunkert..

JTom · http://ritkanlathatotortenelem.blog.hu 2016.01.16. 20:41:07

@A megvalósult amerikai ólom..: régóta beszélik, de eddig senki sem állt elő kézzelfogható bizonyítékkal (fotókkal, vagy dokumentációkkal).
a mérések eredményeit pedig máshol is reprodukálták, ahol bizonyítottan sosem volt atomrobbantás vagy nukleáris kísérlet.
persze nem lehetetlen, de én a magam részéről várom a bizonyítékokat.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.01.16. 23:32:26

@JTom: Én is így tudtam. Szerezd meg a novemberi Rubicont( könyvtárban édemes próbálkozni). Hosszú oldalakon keresztül foglalkozik a témával. És azért a Rubicon nem az Ufo magazin.

Három kísérleti robbantásról számol be. Az első a Romersa által leírt rügeni robbantás. A másik kettő a Thürigiában lévő ordrufi lőtéren zajlott le. Utóbbiakról közöl szovjet hírszerzési forrásokat is a ckk. Eszerint egy 1-1,5 m átmérőjű gömb alakú szerkezetről volt szó, a robbanás erejétől pedig a 600m-re lévő fák dőltek ki.

Egyetlen fotót találtam a rügeni tesztről a neten:

www.pinterest.com/pin/444660163184613786/

Persze a pontos eredete ismeretlen. A cikkben a feltételezett teszthelyszíneken a kétezres években talált magas- nukleáris robbannásokra jellemző- izotóp koncentrációról is lehet olvasni.

JTom · http://ritkanlathatotortenelem.blog.hu 2016.01.16. 23:56:37

@A megvalósult amerikai ólom..: olvastam a cikket. nem győzött meg. a kép pedig évek óta kering már a neten és egy náci csodafegyvereket hype-oló oldalról van, ahol pl. ilyesmi is megtalálható:

www.mental-ray.de/mental-ray/Wunderwaffen/images/Haun2action.jpg

szóval ha volt is ott valami kétségbeesett kísérleti robbantás a hanyatló birodalom részéről, az maximum vmilyen szennyezett, "piszkos" bomba lehetett.
ebben a témában szkeptikus vagyok és több bizonyítékot várok. talán egyszer felbukkan majd, akkor meggyőzhetnek majd :)
süti beállítások módosítása