Bosszú Trianonért?

A frankhamisítási botrány - 1925

2020. december 07. JTom

Éppen a tegnapi bejegyzésben láthattatok egy fotót a hírhedt frankhamisítási perről, ami kellőképpen borzolta magyar és francia kedélyeket a trianoni békediktátum után néhány évvel. Valóban a magyar politikai elit támogatásával gyártottak és terjesztettek hamis ezerfrankosokat Franciaország meggyengítésére és az irredenta törekvések elősegítésére? Mindent megtudhattok ebből az ötperces videóból Időutazó jóvoltából!

1000_francia_frank_bankjegy_bleu_et_rose_tipus.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ritkanlathatotortenelem.blog.hu/api/trackback/id/tr2616322438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2020.12.09. 21:01:42

Nagyobb bosszú az, hogy 100 évvel később a saját gyarmatosító múltjuk zabálja fel őket. No meg a Nagy-román állam import cigánysága.

gintonic.azigazi 2020.12.10. 03:54:20

@gigabursch: melysegessen egyetertek, azzal kiegeszitve hogy a Nagy Oktoberi Francia Forradalom ( az oktoberi vagy a francia szo igeny szerint kihuzando ) celja a vallasossag felszamolasa, a gazdagok kivaltsagainak ertolese es javaik elkobzasa, a nepbol valo kepviselok valasztasa akik igazsagossan ( jelentsen ez barmit ) vezetik majd a nepet, a szabadsag es az egyenloseg elve alapjan. Aztan a forradalom kitalaloi es kivitelezoi egymast tettek el lab alol. ( ez orszagtol fuggoen gillotine vagy jegcsakany ) a lenyeg ugyanaz.

Nem szeretem sem a franciakat, sem az oroszokat, de ugy nez ki a franciaknak csufabb veguk lesz.
süti beállítások módosítása