Linképítés (x)

2019. augusztus 22. Hogyan történt

A Google két fő dolgot néz egy weboldal helyezésének meghatározásakor a találati listákon, az oldalon lévő tartalom minőségét, és a rá mutató linkek erősségét. A modern keresőoptimalizálásnak így mindkét dologra koncentrálnia kell, nem elég csak tartalmat készíteni, a hivatkozások megszerzésén is dolgozni kell.

De hogyan lehet linkeket építeni, kell-e fizetni értük, létezik-e linképítés ingyen? Ezekre a kérdésekre adott választ a Tartalomkeszites.hu csapata. A weboldaluk ide kattintva érhető el: linképítés

PR cikk linképítés

A PR cikk linképítés, vagy röviden a PR linképítés egy bevált SEO módszer a weboldalra mutató linkek megszerzésére. A PR ez esetben nem a public relations rövidítése, hanem még egy évtizeddel korábbra vezet vissza, s a PageRank értéket jelzi.

Akkoriban a PageRank a Google egy fontos mérőszáma volt, és az erős weboldalaknál ez a szám magas volt, így magas PageRankes oldalakra lehetett linket építeni. Azóta a Google visszavonultatta ezt az értékét, de Magyarországon továbbra is PR cikkeknek nevezik, amikor erős oldalakra kerül ki a fizetett link. Külföldön ezt az advertorial, az advert (hidetés) és editorial (szerkesztőségi cikk) összevonásából.

Itt olvashatsz bővebb infót a PR cikkekről: PR cikk linképítés

Hogyan működik a PR linképítés

A PR linképítés során egy megbízható és minőségi oldalra kerül ki a weboldal linkje. Ide tartoznak az országos és megyei híroldalak, portálok és magazinok. Minden weboldal jó, aminek van valós látogatottsága és régóta elérhető. Minél erősebb egy ilyen oldal, annál erősebbnek számít a róla származó viszontlink, és annál drágább egy cikk elhelyezése náluk.

Amint megvan a kifizetett cikkhely, elkészítésre kerül a PR cikk. Ez mindig felvet egy valós problémát, amire az embereknek szolgáltatás szükséges. A cikkben erre felépítenek egy vagy több megoldást, ahol a linkelt weboldal valódi segítségnek bizonyul.

A portál közzéteszi a PR cikket, majd hivatkozzák belőle a cikkhelyet kifizető weboldalt. Ez az eljárás szürke zónának számít a keresőoptimalizálás szempontjából, mert a Google irányelvei szerint meg kellene jelölni a fizetett linkeket az ilyen weboldalon, hogy ne számítsa bele a SEO eredményekbe. Ezt persze senki sem teszi meg, mert akkor a fizetett PR-nek nagyon kevés keresőoptimalizálási előnye lenne.

Bővebb infó a témában: SEO linképítés

Linképítés ingyen: ez is működik

De mi van akkor, ha egy vállalkozásnak nincs pénze kifizetne azt a 5000-30000 Ft-ot, amivel már kikerülhet egy kisebb-közepesebb híroldalra? Ha van elég ideje, akkor önmaga is építhet linkeket ingyen.

Erre kiváló megoldás a blogolás. Ingyenes blogszolgáltatóknál lehet blogot indítani, amely a folyamatos tartalom miatt egyre erősebb lesz a Google szemében. Persze sok időnek el kell telnie, míg ez bekövetkezik, de akinek van ideje, az ráfeküdhet a dologra. Ajánlott blogszolgáltató Magyarországon a blog.hu, pillanatok alatt bárki elindíthatja náluk a saját oldalát.

Egy másik megoldás a vendégblogolás. Ekkor az új blog felfuttatását már valaki elvégezte azzal, hogy saját blogja van, ahol már adott esetben évek óta írja a saját tartalmait. Az ilyen helyekre lehet vendégcikket írni, amiből linkelhető a saját weboldal.

lancszemek-mint-linkek-a-linkepites-foszereploi.jpg

A linkek olyanok, mint a láncszemek, összekötik a weboldalakat

Ilyenkor nincs más teendő, mint a Google keresőben rákeresni egy adott témára. A felbukkanó weboldalakon meg kell keresni az elérhetőségeket, s írni az oldal tulajdonosának. El kell mondani a részleteket neki, s ha beleegyezik, elkészülhet a bejegyzés. Ő jó minőségű ingyenes tartalmat kap, a vendégblogger pedig megtapasztalhatja, hogy a linképítés ingyen is működik.

A sikeres megkeresések aránya változó, és erősen függ a témától. Jól fizető témákban nagyon nehéz ingyen linket kapni, akár 100 levelet is el kell küldeni, mire valaki válaszol. Ezekben a témákban ugyanis pénzért árulják a cikkhelyeket. A PR cikkhez hasonlóan, ezeken az oldalakon is lehet linket venni. Kisebb SEO erejük lesz, de működnek. Cserébe az áruk is jóval olcsóbb. Általában az hely tulajdonosa jelzi is, ha elutasítja a vendégblogolás iránti kérelmet, hogy mekkora összegért tudja vállalni a fizetett cikk elhelyezését.

Keresőoptimalizálás a Content Management Bt. segítségével

A bejegyzés trackback címe:

https://ritkanlathatotortenelem.blog.hu/api/trackback/id/tr4415216260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása