Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

'RLT Best of' - Hitler guminője

2019. július 31. JTom

A Borghild-projekt

A szexualitásnak, a meztelen test bemutatásának, az árja testkultúra részeként mindig is volt helye a Birodalomban. A tökéletes állampolgárok létrehozásának tervéhez - akik majdan benépesítik a meghódított végtelen keleti területeket - nem lehetett a női és férfi test látványát szemérmesen eltakarni.

316.jpg

A blog nyári visszatekintő válogatásának a Ritkán Látható Történelem 'Best of"-sorozatának mai darabja eredetileg 2014. július 30-án jelent meg az oldalon.

ritkanlathatotortenelem.blog.hu/2014/07/30/hitler_guminoje_avagy_a_borghild_projekt

Freikörperkultur Németországban

A XIX. század végére visszanyúló freikörperkultur (FKK, avagy meztelentest-kultúra) már Heinrich Pudor könyvében, a Nacktende Mensch-ben (1893) és a három részes Nacktkultur-ban (1906) megjelenik. Ezek szabadon hozzáférhető művek voltak, melyeket bárki megvásárolhatott.

Ezeken a műveken kívül később is megjelentek a test szépségét méltató könyvek, például a lenti galériában látható Schönheit des Leibes (1938). Vagy Gerhard Riebicke munkái, aki a kor legnagyobb német aktfotósa.

1920-ban kialakították az északi-tengeri Sylt-szigeten a világ első naturista strandját, ahová 1925-től már tízezrek jártak nyaranta.

Nudizmus a háború után

Ahogy a második világháború szele elült, az NSZK-ban, de legfőképp a keleti országrészben hódított tovább a nudizmus. Az NDK-ban Rügen szigetén már az ötvenes években kialakítottak FKK-kempinget Ahrenshoopban.

A nyolcvanas években már 12 nudista strand üzemelt Rügenen, több mint 10 kilométeres parthosszon. 

ddr.jpg

Nudista strand Rügen szigetén

Ernst Horst keletnémet szociológus 1970-ben megjelent könyvében a „Die Nackten und die Tobenden“-ben foglalja össze a már 1949-től kibontakozott FKK-mozgalmat. A keleti blokkban egyetlenként nudistalapok is megjelentek az NDK-ban. A legnépszerűbb a Sonnenfreunde, ami 1949-től jelenik meg.

És ha a jelenleg legismertebb egykori NDK-s naturista hölgyet keressük az egyesült Németországban, akkor tudnunk kell, hogy az illető nem más, mint...

merkel-nude.jpg

...Angela Merkel (hasonmása?)

Fasizmus előretörésével sem szorult háttérbe az FKK a Birodalomban. A meztelenség természetessége tetten érhető volt a nácik által támogatott művészetben csakúgy, mint a Hitlerjugendben.

65e27-nude-naktkultur-fkk-javelinthrower-wiemarculture-deutschlandunddieostmark-thirdreich.jpg

b8577-nakedhitleryouthboysshowering-nackthitlerjugendjungenduschen-rasse-nordicism-aryan-occulthistoryofthethirdreich-petercrawford.jpg

Hitlerjugend tábor a Nordseenél

0edaa-nackthitlerjugend-germany-1930-occulthistorythirdreich-deutschla.jpg

 

Az eredeti nudistaszövetségeket a náci szervezetekbe tömörítették, és Németország résztvevőket küldött az első meztelen olimpiai játékokra Svájcba, Thielle-be 1939 augusztusában.

Különböző német naturista magazinok borítói 1926-tól, a galériában

Egyrészről a fent említett nagyravágyó birodalombenépesítő tervek mellett kívánatos volt a meztelen testkultúra léte és támogatása a Birodalom felső vezetése részéről, másrészről azonban volt az egésznek egy nagy hátránya. Valami, ami békeidőben - a propaganda által harsogott erkölcsi tartással - kontrollálható volt, az az 1939-től kezdődő tevőleges hódító tervek megindításával - azaz a háború kitörésével - már egyre nehezebben volt kivitelezhető.

 

A nemi betegségek

Ugorjunk kicsit vissza az időben. Az első világháború hatalmas emberveszteségei és a harctéri sérülések mellett sajnos a nemi betegségek (és azok szövődményei) is egyre nagyobb fejfájást okoztak a hadviselő feleknek. Pontos kimutatások persze nem nagyon léteznek mennyi német, brit, vagy orosz katona szenvedett például szifiliszben az első világháborúban, de egy igen alapos kanadai tanulmány azért rávilágít a nagyságrendekre.

Kanada 418 606 katonát küldött Európába az első világháborúban. A háború végén, egészen pontosan 1919. augusztus 31-ig lezárt egészségügyi jelentésben a következőket olvashatjuk:

Halottak száma 56 638 fő, harctéri sérültek összesen 144 606 fő. Aztán a tanulmány az orvosilag ellátottakat két csoportba osztva taglalja, a harctéri sérülteken kívül az egyéb betegségek miatt kezelteket is számba veszi.

Van itt minden a skarláttól a reumatikus betegségeken át mumpszig és influenzáig. Nemi betegségek is.

A teljes Európába áthajózott katonai létszámból 66 083 fő jelentkezett nemi betegségekkel a tábori orvosnál. Ebből bizonyíthatóan 18 612 esetnél állapítottak meg szifiliszt. A betegség természetéből kifolyólag nem tudhatjuk hányan maradtak csak hordozók az elsődleges tünetek múlásával (azaz nem jelentkeztek orvosi kezelésre).

És ne feledjük, ez csak Kanada hadereje. Német katona 13 millió volt a harctéren. A teljes harcoló létszám a háború időtartama alatt kb. 65,5 millió fő. Ha a kanadai kb. 4,5%-os átlagnál maradunk, akkor vélhetően a háborúban kb. 2,95 millióan lettek szifiliszesek, hogy többi betegségről most ne is beszéljünk.

A szifilisz valódi népbetegséggé vált. Mivel Hitler is részt vett a Nagy Háborúban, tudta, mire számíthat ha megindítja csapatait. Még könyvében, a Mein Kampfban is ír a szifilisz veszélyeiről.

Hitler és a szifilisz

Adolf-Hitler-Nazi-War-leader-of-Germany.jpg

 

2007 óta pszichiáterek egy csoportja azt állítja, a kezeletlen szifilisz okozta Hitler mentális és magatartásbeli zavarait, és a zsidók elleni őrjöngő gyűlöletet váltott ki a náci vezérből.
Többen feltételezték korábban is, hogy Hitlernek szifilisze volt. A náci vezető személyes orvosának, Theo Morrellnek a naplója árulkodik a betegségről. A jelentős orvosi és politikai bizonyítékok ellenére ezt a teóriát soha nem vizsgálták meg alaposabban.
Beszámolók szerint Hitlernek még 1908-ban, Bécsben volt viszonya egy zsidó prostituálttal. A szifiliszről is pontosan tudjuk, hogy az egyik fontos téma volt a náci vezető számára, hiszen 13 oldalt szánt neki a Mein Kampfban.

Hogy Hitler szifiliszes volt-e, vagy sem, valószínűleg már sohasem tudjuk meg biztosan. Ám amit tudunk az az, hogy fontosnak tartotta katonái ilyetén forma egészségét.

Akárcsak a haditechnikában, Németország az egészségügyben is az élen akart maradni, és ha a nemi betegségeket is vissza tudják szorítani a harcoló alakulatoknál az hozzávetőlegesen 4-15%-kal több hadra fogható katonát jelenthet az évekig tartó háborúban.

A másik ok, amiért meg akarták óvni a katonákat az idegenbéli nemi aktusoktól az ideológiai kérdés volt. Egyszerűen a német faj védelme, hogy "idegen, fertőzött női nyájjal" párosodjanak.

Ennek eredményeként jött létre a Borghild-projekt.

clip_image002411.jpg

 

Hogy kinek az ötlete volt, a hordozható ginoid (nőnemű szexbaba), csak találgathatjuk. A legvalószínűbb azonban, hogy a Deutsches Hygiene-Museum kutatóitól származik a "harctéri higiénia bábu" ötlete. Az intézet a náci éra alatt meglehetősen kétes hírnévre tett szert. Lelkesen asszisztáltak a faji ideológiához és falai között végezték a hírhedt erőszakos sterilizációs programokat is, melyben több tízezer (más források szerint több mint százezer) fajilag nem tiszta, cigány, fogyatékos, vagy homoszexuális sterilizálását végezték el.

406700.jpg

 

Tehát a higiéniai intézet kutatói - élükön Franz Tschakerttel, a rendkívül tehetséges preparátorral és technikussal - a nemi betegségek elkerülésére és hogy a „fajok ne keveredjenek”, a német katonáknak guminőket akartak kifejleszteni, amelyeket először a keleti fronton vetettek volna be. Három alapvető dolognak kellett megfeleljen a baba:

- A mesterséges bőrnek/húsnak realisztikus tapintásúnak kellett lennie.

- Hordozható legyen (az átlagkatona magával vihesse).

- Az a bizonyos testnyílás zavarba ejtően élethű legyen.

Tehát a fej, a mellek és a genitália speciális anyagból készültek volna, többi testrészeket (végtagok, has, hát) felfújhatóra tervezték. Így mindhárom kritériumnak megfelelt volna.

N09710-471x600.jpg

Magas rangú német politikusok és katonai vezetők 1935-ben a higiéniai intézetben Tschakert munkáját nézik

A baba esetében rögtön már a tervezésnél meg kellett válaszolni egy fontos kérdést. Ki legyen a modell? Lehet-e találni olyan nőt, akire egyaránt felizgul minden katona?  Heinrich Himmler SS-vezető ötlete alapján először a svéd színésznő, Kristina Söderbaum lett volna az „embernagyságú gumibaba” modellje. Az SS dán orvosa, Olen Hannussen - aki projektben aktívan részt vett - azonban a szőke, "árja verzió" mellett egy barna modellt is javasolt. Erre teljesen véletlenül a Szabadkán született, Nagy Katót (Käthe von Nagy) szemelték ki. Ő azonban nemet mondott, nem adta az arcát a tervhez.

182429.jpg

3166292182_f3be5a8a73.jpg

A szexbabák kiszemelt modelljei 

Nagy Kató

WP_Käthe_von_Nagy.jpg

 

A nemesi családból származó Nagy Kató, színésznő, táncosnő és énekesnő volt, aki Bécsben végezte felső tanulmányait. Apja a bankár finanszírozta, hogy a gazdag úrilányok életstílusát élhesse. Tanult vívni, lovagolni stb. Ezután Budapestre utazott és kisebb cikkeket írt társasági lapoknak. Beiratkozott egy színitanodába hogy színész- és énekesnőként folytassa karrierjét, de hogy apjának megfeleljen, hazautazott és néhány évet tisztviselői munkával töltött bankjukban, közben novellákat írogatott.

Úgy érezte többre hivatott, ezért 1926-ban Berlinbe utazik, hogy színésznői karrierjét kiteljesítse. Korda Sándor több filmet is forgat vele, de Katónak még arra is marad ideje, hogy a Pesti Hírlapnak tudósítson, elsősorban a berlini színházi és filméletről.

Népszerűsége csúcsán - 1927 és 39 között - 44 fimben szerepelt, cigarettakártyákon milliós példányban jelenik meg arca a német férfiak örömére. A nemzetiszocialistákkal való szimpatizálását sem rejti véka alá, több Szovjetunió-ellenes kampányfilmben is szerepel.

A háború végén az Egyesült Államokba távozott, ahol továbbra is játszott, énekelt. 1973-ban halt meg Kaliforniában.

Ezért aztán Dr. Hannussen javaslatára végül rövid haja lett a guminőnek, amelyet Borghildnak neveztek el, és három méretben - 168, 176 és 182 centis kivitelben - adták le rá a megrendelést. Az IG Farben vegyipari konszern – amelynek leányvállalata a gázkamrákban használt Zyklon-B-t is kifejlesztette – ígérete szerint olyan polimert állított elő, amely minél élethűbbé tette volna a guminő testét, főleg ami a "leglényegesebb" testrészét jelenti. További vegyszereket ajánlottak a baba tisztán tartásához. Gondolom ez ugyancsak a "leglényegesebb" testrésszel kapcsolatos.

A projekt 1940 végén kezdődött, és Franz Tschakert már 1941 októberére előállt a prototípussal. Még ebben az évben megtartották a bemutatót az SS-tisztek előtt, ami állítólag annyira jól sikerült, hogy Himmler azonnal rendelt ötven babát (vajon kinek?). 

wpid-1287030790image_web.jpg

Tschakert munkában

borghild_doll_fembot.jpg

 Körülbelül így nézhetett ki Borghild, mint egy mai próbababa?

Az ezt követő háborús nehézségek azonban éket vertek a teljes megvalósítás addig remekül pörgő kereke elé. Sem a Szovjetunióban elszenvedett vereségek, sem a nyersanyaghiány nem kedvezett a projektnek. De talán a fő ok a penicillin használata. 1942-ben kezeltek először sikeresen emberi beteget penicillinnel, és a háború második felére a szifilisz kezelhető lett a "csodaszerrel".

A tervek végül Franz Tschakert irodájában várták meg 1945 februárjában Drezda bombázását. A babák további sorsa ismeretlen.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritkanlathatotortenelem.blog.hu/api/trackback/id/tr7414984144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Suzumebachi 2019.07.31. 06:49:56

Jó ez a vakációs visszatekintősdi!
Annyit lehetne kérni, hogy a következőknél - ha már úgyis hivatkozva van az elején az eredeti poszt - linkeld is be azt?
Szívesen végigolvastam az akkori kommenteket, de így keresnem kellett. (Nem szakadtam bele. :) )
Ideteszem, hátha más is elolvasná:
ritkanlathatotortenelem.blog.hu/2014/07/30/hitler_guminoje_avagy_a_borghild_projekt

Érdekes, hogy a gitározós képen lévő férfi frizuráját most néztem meg jobban, pedig többen említették a kommentjeikben és a kép 70-ben (?) készült, nekem volt 86-ban olyan évfolyamtársam, akinek nem hogy ilyen frizurája volt, de pont ugyanígy nézett ki.

RTB 2019.07.31. 08:17:15

A freikörperkultur még 1980-as 1990-es években is nagyon erős volt a keletnémet területeken különösen a tengerparti részeken.
1990-ben egy egész teljes nyarat töltöttem el egy Balti tengeri üdülővárosban kamaszként és az odaúton nem akartam elhinni, hogy tényleg KÖTELEZŐ meztelenül fürdeni és nem számít, hogy 16 fokos a víz, akkor is fürdeni KELLETT. És hát de. Nem volt ellenvetés, meztelenül kellett fürdeni. A táborban lányok nem voltak, de kb huszonéves nevelőnők igen, és én eléggé zavarban voltam. A hideg víz nem is érdekelt, csak hogy ne lássanak meg teljesen meztelenül. Végül teljesen levetkőztem és rohantam be a vízbe. A vízben csak 10 percet lehettünk, majd rohanás ki.
A német freikörperkultur tehát keveredett a szigorú, poroszos nevelési módszerekkel és ez nekem, a gátlásos, de lelke mélyén lázadó kamasznak egyáltalán nem esett jól és vélhetően súlyos lelki károkat okozott:)

Gazz 2019.07.31. 10:30:44

@T3.14: Ez szerintem is a nyolcvanas évek Bundesliga frizurája.

JTom · http://ritkanlathatotortenelem.blog.hu 2019.07.31. 10:36:45

@T3.14: rendben, belinkelem a jövőben az eredeti cikket.
a kép illusztráció, nincs odaírva hogy konkrétan a fotó 70-ben készült

@Gazz: a kép illusztráció, nincs odaírva hogy konkrétan a fotó 70-ben készült

Suzumebachi 2019.07.31. 14:25:52

@JTom: Köszönöm! A 70-re valahogy emlékeztem, de nyilván a szövegkörnyezetben szerepel valahol és rosszul emlékeztem a kommentem írásakor. Azért is a kérdőjel, mert mikor visszanéztem, nem találtam konkrét dátumot. Sorry.

Brix 2019.07.31. 20:26:34

Megdöbbentő, hogy bármely èvtized fènykèpeit nèzzük a múltszázad Nèmetország( airól) ,mennyivel fejlettebb társadalmilag, kulturálisan ès technikailag ,mint a többi európai ország...Ugyanakkor, a korát meghaladó társadalmi fejlettsèg, mindig disztópiába váltott, a törtènelmük során ès magukkal rántották a többi európai országot is...Mintha most is ezt az utat kezdenèk el járni: a Schwarzwaldklinik idilli Nèmetországat feladták , hogy utat engedjenek a barbároknak....

badlucktotem 2019.07.31. 21:11:46

@Brix: a Schwarzwaldklinik mint társadalompolitikai hivatkozás :))))))
a tetthelyben viszont fehér német férfiak gyilkolásztak ártatlan embereket évtizedeken keresztül, ne feledd!

Alick 2019.07.31. 22:18:43

@badlucktotem: A fehér ember gyilkolászása bug, a rongyfejűek és fekáké inkább feature. :)

Almandin 2019.07.31. 23:03:56

A szifilisz korábban vált gyógyíthatóvá, mint azt a cikk írja. A Salvarsan nevű, arzéntartalmú gyógyszert 1909-ben találták fel. Tény, hogy később a penicillin kiszorította:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kemoterápia
Ettől függetlenül még egy olyan betegség volt, ami nem kellemes még gyógyítható állapotában sem, nem csoda, hogy féltek attól, hogy a katonák összeszedik.

Treff Bubi 2019.07.31. 23:49:58

Elképzelem, amint a Sztálingrádnál fagyoskodó katonák éjszaka nekiállnak felfújni Borghildet, és két patkánysütés között jól megadják neki, ami jár:)
A kötélhúzós képen balról a második nem Tobey Maguire?

acycloren 2019.08.01. 01:42:27

@Brix: A németekkel az a baj, hogy akármit találnak ki, azt a végsőkig hajtják és meg vannak arról győződve, hogy ők az tudják a világon a legjobban, csak ők tudják, mindenki másnak be kell hódolni, mindenki másnak őket kell követni, aki nem osztja az ő nézeteiket, az barbár, alember.
Így volt ez a 20. század elején és mostanában is így van.
Ez a "majd én azt tudom" mentalitás oda vezet, hogy alapvetően jó ötleteket is borzasztó kísérletekbe fordít.
Eugenika... Nem Németországban volt egyedül fajnemesítés, csak máshol nem gázosítottak el fogyatékosokat. Mindenki jobb, erősebb, okosabb utódot szeretne. Ez természetes törekvés, kevesen választanak Down-kóros vagy genetikailag máshogy terhelt partnert gyerekvállaláshoz. De ezt a természetes törekvést lehetett volna oktatással, finomabb propagandával is támogatni.
Mondjuk a svédeknél is sterilizáltak rengeteg embert a 70-es évekig, de arról nem hallunk.

FKK - Szerintem ennek leáldozott már Európa nagy részén. Ma konzervatívabbak a fiatalok, mint a 70-es években. Eleve ki se mennek a szabadba, csak sorozatokat néznek otthon, egyedül. Ha sportolnak, konditerembe járnak, akkor is lövik a szelfiket közben és nyomják fel instagramra.
És a szelfinek fontos része a márkás sportruha. Under Armour, Nike stb. A meztelenség tabu lett ismét, csak a hivatásosok meztelenkednek és csak pénzért. If it makes money it makes sense. Webcam whore-ok, még a pornhub-on is fizetett amatőrök csinálják a contentet.
A legtöbb közösségi médiában amerikai prüdéria szabta szabályok vannak, a mellbimbó nem látszhat.
Hova jutott a világ!!!

@Treff Bubi: Ha belegondolsz, a német hozzáállás sokkal emberségesebb volt, mint a japán. A japánok sok millió dél-kelet ázsiai nőt erőszakoltak meg a katonai bordélyokban és csak úgy, alkalomadtán is.
Az oroszok szintén ezt a vonalat követték és az amerikaiak is sorra erőszakolták az olasz, francia, német nőket. Majd a japánokat, Okinaván a mai napig folyton elkapnak lányokat az amerikai tengerészgyalogosok, aztán az amerikai hatóságok eltusolják ezeket az ügyeket.
A német guminő ehhez képest egy nagyon emberbaráti törekvést testesített meg, akkor is, ha a szifilisztől való félelem motiválta. A háborúk és katonai megszállások szerves része a mai napig is a nemi erőszak. A guminő ettől a trendtől való elszakadás eszköze lehetett volna.

gigabursch 2019.08.01. 07:49:59

@acycloren:
"A németekkel az a baj, hogy akármit találnak ki, azt a végsőkig hajtják és meg vannak arról győződve, hogy ők az tudják a világon a legjobban, csak ők tudják, mindenki másnak be kell hódolni, mindenki másnak őket kell követni, aki nem osztja az ő nézeteiket, az barbár, alember."

Nem tudom, de akárhány sváb embert ismerek, aki a főnököm volt valaha, pont így viselkedett...

petimegmondja 2019.08.01. 08:24:31

@acycloren:
Ehhez képest elég nagy tömeg szokott lenni mostanság is július-augusztusban a horvát FKK kempingekben... Inkább a mobilon kéznyújtásnyira lévő netes pornó miatt kicsúszott a mainstream közbeszédből és megint az, ami az eredeti funkciója...

gaszton42 2019.08.01. 08:31:29

A penicillin használatával kapcsolatban annyit hogy annak tömeges használata a brit és USA hadseregében valóban rendkívul hatásos volt és valószínűleg katonák százezrei köszönhették neki az életüket, de a németeknél sohasem sikerült túllépni a laboratóriumi gyártás szintjén és sohasem került tömeges használatba. A német tábori kórházakban főleg szulfonamidokat használtak. Jellemzően a németek által felhasznált penicillin nagyobb része hadizsákmányként került hozzájuk. Hitler orvosa, Theodore Morrell használta Hitler kezelésére is, az 1944-es merénylet után Hitler elfertőződött sebeit is kezelte vele, van olyan nézet hogy Hitler életét amerikai penicillinnnel mentették meg.

Ezt csak zért írtam ide hogy talán a guminőskísérleteknek nem a penicillin elterjedése vetett véget a német hadseregben hanem az erőforrások egyre nagyobb hiánya a háború vége felé.

nookedli 2019.08.01. 08:44:07

Hitler legalább gondoskodott róla és a feljegyzések alapján sikeresen, hogy a német katonák tisztességesen viselkedjenek szemben az orosz és amerikai, zsidók által irányított hordákkal, amelyek végigerőszakolták európát.

É2I 2019.08.01. 09:36:04

Ejj régi szép idők :D '87-ben a középiskolából voltunk az NDK-ban, Berlin környékén alapból, de eljutottunk Rostockba fürdeni.
Tényleg baromi hideg és eléggé algás volt a víz tele vízinövényekkel, de belementünk, hisz legtöbbünk akkor látott először tengert.
Mikor már jól átfagytunk elindultunk sétálgatni a parton - több kilométerre. Egyszer csak látni véltem, hogy mintha egy csajszin nem lenne bikini felső, közelebb érve azt is konstatálnom kellett, hogy alsó sincs :). Mindenféle jelzés, kiírás nélkül sétáltunk be egy nudista szabad strandra. De vegyesen voltak levetkőzve, felöltözve az emberek, így nem is lettünk kinézve, elzavarva. Annyira azért nem dobódtunk fel, mert az életkor is vegyes volt, így annyira nem volt pozitív a "látvány". Nem is maradtunk néhány percnél többet.
Így történt, hogy nem csak tengert láttam először, de nudista strandot is. :)

kewcheg 2019.08.01. 10:20:21

@acycloren: ezt nem mondanám. Amerikai felszabadító erők részéről ny. Európában a nem i erőszak kivételes volt, míg a vörös hadsereg részéről k.Eu.-ban tömeges. Nem is lehetett másként.A szövetséges haderők valóban felszabadítók voltak, ennélfogva a lakosság túlnyomó része várta és örült nekik (Németországon kívül) ezen túlmenően civilizált, fejlett országokból jöttek az illetők, na persze lehet hogy a brit erők kötelékeiben ténykedő ilyen-olyan gyarmati alakulatok katonáinál volt rá példa.(főleg Olaszo.-ban) Ezzel szemben a red army valóban olyan volt, ahogy elmondták akik látták, volt egy gyorsan áthaladó viszonylag fejlett gárdahadosztály, aki nagyjából katonaként viselkedett, majd jött egy középkori szinten lévő félázsiai tanulatlan, primitív, buta, szegény és k..vára ellenséges, rosszindulatú megszálló csürhe, aminek mindent megengedtek.....akik ezt így elmondták, azoknak hiszek.

kewcheg 2019.08.01. 10:24:00

@Brix: igen, én is erre gondoltam. És valószínűleg a háború iránya is elhibázott volt, a führer kiiktatása, és az emberirtások leállítása után a fejlett technológiáknak együtt kellett volna küzdeni a bajszos patás elnyomó rendszere ellen.....mint ahogy kb. történt utána néhány évvel.

steery 2019.08.01. 10:57:52

Azóta eltelt vagy 70 év. És még mindig csak ott tartunk, hogy vannak boltban kapható dildók és műpuncik, meg nagyon drága szexbabák, de az animatronikus, mozgásképes, kommunikációképes babákat továbbra is fejlesztik. És nem tudni, mikor kerülnek tömeggyártásra. Pedig a túlnépesedés miatt égetően nagy szükség lenne rájuk már évtizedek óta.

artifex · http://www.amywinehouse.co.uk/ 2019.08.01. 11:16:01

fkk. még az ndk-ban voltam a szüleimmel nyaralni a 80as években valamikor, mentünk a rügen sziget felé, valahol megálltunk, mert hallottuk a tenger zúgását. mondtuk, hogy akkor menjünk ki megnézni a tengert. no ez megtörtént és a partra kiérve balra és jobbra amíg a szem ellát nudisták voltak. és tele igen szemrevaló bigével. meglepő volt és végeredményben kellemes is. és ami nekem durva volt, hogy rohadt hideg volt a víz és úgy rohangáltak bele, mint ha mediterrán részen lennénk. nekem ez nem jött össze, a lábujjhegyemhez ért, lefagyott és jöttem is ki.

Macropus Rufus 2019.08.01. 11:37:25

@nookedli: azért ne essünk át a ló másik oldalára. A németek is simán megpocsékolták a nőket ha éppen úgy tartotta kedvük. A felsorolásból hiányoltam a magyar katonákat akik szintén hasonlóan cselekedtek pl. az ukrán/orosz csajokkal.

Brix 2019.08.01. 12:11:54

@acycloren: Én is úgy látom, mintha szexuális ellenforradalom zajlana Európában. Hol van már a règi idők szabad test- vagy èppen szexkultúrája! A règi NDK volt az " etalon " ezen a tèren ( is) Manapság minden egyre rosszabb: Európa átveszi az amerikai álszent , prüd magatartást, ráadásul, az emberek szabott, a vagyoni helyzet által meghatározott társadalmi körökben mozognak...A másik fő ok: a migráció tömegessè válása...Nem hiszem , hogy az európai fèrfiaknak tètlenül kellene nèzni , ezt a barbár " siserahadat" amely elözönli , a strandokat , tengerpartokat, ès a közössègi tereket, ahol a kultúremberek ismerkednènek egymással, kulturált körülmènyek között...A nèmetek megint elszúrják Európa jövőjèt! Ide egyfajta" kelet- európaias" kemèny fellèpès kell most, ès nem elpuhult, altruista , önsorsrontó politika!

Cpt. Flint 2019.08.01. 12:50:03

@Almandin: A cikk nem azt írta, hogy a szifilisz korábban nem volt gyógyítható. Annyit írt, hogy a "a háború második felére a szifilisz kezelhető lett a "csodaszerrel"". Ezt szerintem simán lehet úgy is érteni, hogy azzal IS kezelhető lett, egyszerűbben és hatékonyabban. Ugyanis a Salvarsannal elég sok probléma volt. Egyrészt nagyon bomlékony volt, így nem lehetett egyszerűen tárolni, kezelni. Másrészt jócskán volt mellékhatása, pl. károsította a májat is. Harmadrészt injekciós kezelésben alkalmazták. Ezek a problémák a "harctéri" alkalmazását biztos, hogy igencsak megnehezítették.
Ettől függetlenül én is azt gondolom, hogy nem a penicillin miatt állt le a guminő-projekt... hanem jóval komolyabb gondok voltak már akkor, a hadszíntereken, amivel foglalkozni kellett.

kun andras 2019.08.01. 12:56:04

" allerdings war das Nacktbaden in der Öffentlichkeit bis 1942 verboten. Aufgehoben wurde es für offiziell deklarierte und für solche Badeplätze, an denen man davon ausgehen konnte, dass niemand zuschaut." Ennyit az FKK-ról akkoriban. Hú, látom, hogy férfiak meztelenül zohanyoztak akkoriban a táborban. Tuti perverz vagyok, mert én sem szoktam télikabátot venni hozzá.

erkölcsi hulla 2019.08.01. 14:22:06

@acycloren:
Eugenika - tudom, tudom náci vagyok, de ha AKÁRMELYIK másik élőlényt nézzük a földön, növényeket, kutyákat, tökmindegy, ha azonos tulajdonságú egyedeket szaporítunk, akkor egyes tulajdonságok felerősödnek, mások halványodnak.
Pl. háziasított kutya. Farkasokból lett háziasítva, ha csak a kis egyedeket pároztatták, megszülettek a tacskók, pincsik, ha nagyobbakat, bernáthegyi, stb. Tehenek: ha mindíg a legjobb terméshozamú egyedeket pároztatják, nő a terméshozam.
Így tovább.
Az emberrel is ugyanez történik, aki ezt nem ismeri be az iszonyú módon képmutató.
Ha folyamatosan több generáción keresztül az okosabbak és erősebbek utódlását támogatják, egy idő múlva nőni fog az átlagos IQ a lakosság körében.
Való igaz, lehetett volna ezt a törekvést kevésbé drasztikusan művelni, akkor talán átöröklődött volna a későbbi rendszerekbe, és a németek lakossága valóban "jobb" lett volna átlagban a többi országéhoz képest, több okos, normális, nem félállati paraszt szintjén gondolkodó embernek hívott hulladék, akiket a rendszer tart el.

Kár hogy az eugenika mostanra egyenlő a nácival, az meg egyenlő bármilyen párbeszéd, logikus gondolkodás azonnali megszűnésével.

JTom · http://ritkanlathatotortenelem.blog.hu 2019.08.01. 15:43:20

@kun andras: ...és kötelet is pucéran húztatok a srácokkal? :D

pontosan melyik mondat ami nem okés szerinted?

Almandin 2019.08.01. 16:02:15

@erkölcsi hulla: Embernél ezek az elvek sok okból sem alkalmazhatóak. Egyrészt a párválasztást főleg érzelmi okok irányítják, alapvető emberi jog az is, hogy az ember kiválasztja, kivel akar párosodni. Ha az állam megtiltja valakivel a házasodást, esetleg előírja, hogy kivel, az súlyos jogsértés, beleavatkozás az ember legintimebb szférájába.
A párválasztásban tudattalanul megvan egy kis törekvés arra, hogy jó génállományú egyeddel párosodjunk. Ez abban nyilvánul meg, hogy a nemi vonzerő egyenes arányban nő a szépséggel, egészséggel, okossággal. Csúnya, beteg, rokkant emberek nehezen, vagy nem találnak társat. Az evolúció ezeket építette be ösztönösen.

Almandin 2019.08.01. 16:10:13

@Cpt. Flint: A májat az antibiotikumok is károsítják, ha gyakran és nagy mennyiségben szedik. Minden gyógyszer rosszul hat a májra nagy dózisban vagy tartós szedés esetén. A Salvarsannál az arzéntartalom lehet problémás, elég mérgező anyag. Gondolom, a penicillin bevezetése után azért szorult vissza a használata, mert a penicillinnek kevesebb lehet a káros mellékhatása.
Amit nem értek, hogy a Salvarsan miért tűnt el teljesen, még ha mérgező is, vannak penicillin-allergiás egyének, valamint ma már egyre gyakoribb a rezisztencia. Rezisztens gonorrhea már van, lehet, hogy rezisztens szifilisz is, ilyen esetekben más szert kell találni.

gigabursch 2019.08.03. 10:19:13

@erkölcsi hulla:
Egyébként az eugenetika legnagyobb bajnokai a leghangosabban nációzók, azaz a zsidók.
Vallási elvek alapján senkit nem engednek maguk közé, az eltévelygőket meg addig tartják meg, amíg kimerítik a hasznos hülye kategóriát, utána eldobják mint a rongyot (Ez lesz Cukorhegyi sorsa is - most még hasznos)

Egyébiránt pontosan: A nemesítés célja az, hogy jobb terméshozam, jobb törzsalak, stb, stb... alakuljon ki.
Nem volt véletlen, hogy sokévszázad ló tenyésztési vérvonalak feljegyzéseiért a hapszbúhok minden aljasságra képesek voltak.
Ahogy az sem volt véletlen, hogy nyugatra exportálni a szürkéből szigorúan csak ökröt lehetett. Se üsző, se tehén, se bika.

erkölcsi hulla 2019.08.05. 11:21:52

@gigabursch: A zsidók belterjessége és vallási alapú kirekesztése nem eugenika, inkább az ellenkezője. Listája van már a genetikai betegségeknek, amik csak a zsidókat érintik, annyira belterjesek. Így tovább!

gigabursch 2019.08.05. 22:25:47

@erkölcsi hulla:
A statisztika alapelve, hogy a negatív eredmény is eredmény.
Ha a belterjesség ilyen hibákhoz vezet, attól még az eugenetika eugenetika marad.
süti beállítások módosítása