A hitelek múltja és jövője (x)

2018. december 23. Hogyan történt

(Támogatott tartalom)

A civilizációk kialakulásával az egyes népcsoportok kereskedni kezdtek más népcsoportokkal, először csak cserélgetve a megfelelő termékeket. Ezek értékét közös megegyezéssel, mindig egyedileg találták ki.

Ahogy fejlődött a kereskedelem, az áruk már nem nyújtottak megfelelő fedezetet a cseréhez, vagy túlságosan nehézkesség vált a nagy mennyiségben történő szállításuk. Kialakult tehát a pénz, melyet fizetőeszközként a vevő és a kereskedő is elfogadott. Természetesen a különféle államok különféle érméket használtak, így nagyon hamar megjelentek a pénzváltással foglalkozó szereplők is.

A XII. századra már annyira fejletté vált a pénzforgalom, hogy elvált egy réteg, mely csak a fizetőeszköz kezelésével foglalkozott. Ők voltak a mai bankárok elődjei, akik egy-egy padon ülve váltották át vásárnapokon a kereskedők különféle pénzeit. Ahogy egyre gazdagabbá váltak, jól védett épületekbe költöztek, melyek már alkalmasak voltak a vagyon védelmére.

Ekkortól beszélhetünk a modern bankok elődjeiről, ezek az intézmények már pénzt vettek át a gazdag kereskedőktől és iparosoktól, s ezért kamatot fizettek. A begyűjtött összegeket pedig kölcsönbe adták más piaci szereplőknek, akiknek kamatot számoltak fel. A bankárok haszna a hitelek után beszedett, és a betétesek számára kifizetett kamatok közötti különbség volt. Ők voltak a régi idők személyi kölcsön szolgáltatói.

Hitelezés ma

Ma már számos piaci szereplő nyújt hitelt, köztük a klasszikus bankok. Az ilyen helyeken még mindig úgy működik a hitelfelvétel, hogy az ügyfél elfárad a bankba, kérvényezi a hitelt, majd a kérvényét elbírálják. Ennek legnagyobb hátránya, hogy a legtöbb bank munkaidőben van nyitva, így sokszor szabadnapot kell kivenni az ügyintézéséhez. Gyakran még utazni is kell a legközelebbi bankig, ami további bosszúságokat és költségeket jelenthet.

euro-870757_1920.jpg

A személyi kölcsönért korábban be kellett menni a bankba

Ez így nyilván kényelmetlen a 21. században, ezért is hódít széles körben az online személyi kölcsön. Ilyenkor nem szükséges más a hitel igényléséhez, mint internet és számítógép.

Online személyi kölcsön igénylése

A kölcsönigénylés előtt érdemes megvizsgálni, miért is olyan népszerű az online személyi kölcsön:

  • Igénylése gyors és egyszerű
  • Szabadon elkölthető bármire
  • Akár más hitel is kiváltható vele
  • Felújításra is kiváló
  • Autóhitelre is használható

Így tehát nincs más teendő, mint igényelni! Az olyan internetoldalak, mint az InstaCash.hu, azért jöttek létre, hogy egy helyre gyűjtsék össze a legjobb ajánlatokat. Itt minden ügyfél használhatja a kalkulátort, mellyel személyre szabott ajánlat készül.

Ez egy gyors, hatékony és azonnali megoldás az online személyi kölcsön igénylésére. Nem csak a legjobb ajánlatokat ismerheti meg az ügyfél, de azonnal meg is igényelheti a kölcsönt!

Így jutott el a világ a 12. században padon ülő pénzváltótól az online elérhető személyi kölcsönökig. A hitelfelvétel még sohasem volt ilyen egyszerű és gyors az emberiség történelme során. Az InstaCash.hu kalkulátora itt elérhető: Személyi kölcsön.

 

Köszönjük ha rákattintottál a támogatói tartalomra!

KI NE HAGYD! Mai másik cikkünket is olvasd el!

Napi érdekes - 268

 

1928_the_winter_drive_on_mckenzie_pass_oregon.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ritkanlathatotortenelem.blog.hu/api/trackback/id/tr5914473998
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása