A bejegyzés trackback címe:

https://ritkanlathatotortenelem.blog.hu/api/trackback/id/tr4914192213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2018.08.23. 11:20:48

Ma már nincs se Népstadion, se Puskás.
Vár állott, most romhalom...

Amúgy személy szerint Puskást messzemenően nem tudom becsülni, sosem tudtam egyetérteni azokkal, akik ilyen imádattal vannak iránta.

Ha mindezt a törődést Balczó András, Kolonics György (Isten nyugosztalja), Darnyi Tamás kapná meg, sokkal előrébb lennénk.
A sosem győzött "arany"csapat disszidense.

¿Qué tapas hay? 2018.08.23. 15:26:12

@gigabursch: Pedig építik ezerrel, már nagyobb, mint valaha és még mindig nincs kész.

Megjegyzem, én teljesen egyetértettem a Népstadion lebontásával, egy rosszul tervezett, rosszul megépített stadion volt, ami a város növekedése miatt már teljesen alkalmatlan helyen állt. Az eredeti helyen való, növelt kapacitású újjáépítés egy agyrém. Egyszer számolgattam, hogy teltház esetén kb. 3-3,5 óraába telik amíg az új stadion teljesen ki tud ürülni ha a nézők tömegközlekedéssel mennek haza. Márpedig más lehetőség ott nincs. Sokkal jobb választás lett volna ezt az egészet a régi Nagyvásártelep helyén felépíteni, a mostani helyen meg lehetett volna egy szép ligetes terlet, sok tömegsportra alkalmas kisebb létesítménnyel.

(A puskásról írt véleménnyel meg teljesen egyetértek, +1 vagy 5*)

Scorpion82 2018.08.27. 09:19:04

@gigabursch: Puskás ugyanolyan gyarló embervolt, mint bárki más. Nekem nem is ez a problémám vele, hanem az, hogy a magyar futball története megáll az ő és az aranycsapat kultuszánál. Nem hogy már minimum két emberöltő óta nincs hozzá csak kicsit is fogható labdarúgónk (mai viszonylatokban persze), hanem akik voltak, azokat is gyakorlatilag elfelejtettük. Szinte sehol nem hallani Varga Zoltánról, Bene Ferencről, és a későbbi, még klasszis szintű játékosainkról. Puskás egy tragikus példája annak a múltba révedő, kultuszteremtő-heroizáló beidegződésnek, amivel a jelen sikertelenségeiért vigasztalgatjuk magunkat.
Puskás szerintem ezt soha nem akarta. Nem volt szent ember, de szerintem sokkal jobban örült volna, ha a hírnevét inkább játéktudással tartják fenn az utódok, nem azzal, hogy filmeket készítenek, könyveket írnak , meg épületeket, intézményeket neveznek el róla.
süti beállítások módosítása