Olvasnivaló - 14. Brezsnyev főtitkár a passzív dohányos

2017. január 29. JTom

Mai nap újabb cikkem a HOGYAN TÖRTÉNT? oldalán!

Brezsnyev főtitkár a passzív dohányos

Mészáros F. Sándor személyes találkozása a hanyatló vezérrel. Egy elképesztő történet egy fotó apropóján.

"Moszkvában egyébként össznépi szokás volt a cigi lejmolás utcán, moziban, az egyetemen, bárhol. Cigi van? Megállítottak az utcán, és adni kellett, különösen, ha éppen a szád sarkában füstölt egy spangli. Később, tapasztalatokkal jócskán felvértezve, az egyik zsebembe a legolcsóbb márkájú cigit tettem, a magamnak tartogatott finomabbat a másikba. A lejmolóknak természetesen az olcsóbbikat kínáltam, némelyiknek még volt pofája megjegyzéseket tenni: De hiszen maga nem is ezt a szart szívja!"

A bejegyzés trackback címe:

https://ritkanlathatotortenelem.blog.hu/api/trackback/id/tr912166153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2017.01.29. 15:51:05

Kissé rosszul csinálta... bár ilyen szuperlejm környezetben nem jött volna be az alábbi: tart egy olyan cigisdobozt magánál, amit használni szokott... és van benne egy szál. Ha kérnek tőled, mondhatod, hogy az utolsó szál. Ez néhány embernél elegendő a távozásra (bár gondolom a SZU-ba ez nagymértékű belexarással járt volna együtt :)
Vannak még hasonló lejmolás elleni ötletek is, nem csak cigarettára - "tapasztalatokkal jócskán felvértezett" delikvensek ötletei :P

vino-et-veritas 2017.01.29. 20:41:23

Élete alkonyán már mi is gyakran poénkodtunk, hogy egyre többször kell elemet cserélni Brezsnyev elvtársban...

2017.01.30. 01:01:26

Szegeny Nixon! A fenykepen, Brezsnyev mellett a kocsiban, micsoda halalfelelme lehetett :D

gigabursch 2017.01.30. 18:40:28

Jó sztori.

Jómagam is ismerkedtem már meg hasonlóan nagyhatalmú emberekkel, s a lejobb benne az volt, hogy közben emberek voltak.

2017.02.02. 00:41:33

@Sunsetjoy: a te taktikád nem működött volna még Kelet-Magyarországon se. Kb. 15 éve ha Nyíregyházán vagy Miskolcon, amikor ottani haverjaimat látogattam meg, ha megállított egy embert egy pár mozdonyszőke mohikán, akkor adni kellett nekik, akkor is, ha nem dohányoztál! Cigit és tüzet is. Az a válasz, hogy "bocs, de nem dohányzom", nekik nem volt elfogadható. Ezért a félősebb nemdohányzók rutinosan maguknál tartottak egy doboz olcsó cigit. Aki nem így tett, az azt kockáztatta, hogy megverik vagy leköpik jó kis hepatitiszes nyállal. Én szerencsére elég marcona kinézetű és kopasz voltam már akkor is, hozzám nem mertek odajönni Kolompárék, de egy vékonydongájú, nemdohányzó barátom inkább tartott magánál csempészett szar ukrán cigit minden eshetőségre készen.

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2017.02.02. 08:04:35

@karandash: Hmmm... én nem is használtam ezt a technikát. Pedig 35 éve itt élek :)
süti beállítások módosítása