Hajók a viharban

Hajók a viharban

Az MS Stolt Surf, MS München és az SS Edmund Fitzgerald története. Három óriás szállítóhajó. Három esemény, egymástól távoli helyszínen térben és időben egyaránt. Egy tó és két óceán. Csak egy dolog közös. A gyilkos hullám. MS Stolt Surf 1978-ban Texas City-ben

Nem dől tovább?

Nem dől tovább?

A pisai ferde torony rekonstrukciós munkái A fehér márványból készült harangtorony első szintjének építése 1173. augusztus 9-én kezdődött, Toszkána jólétének és katonai sikereinek korszakában. Miután a harmadik emelet is megépült 1178-ban, a torony a talaj gyengesége miatt süllyedni…

A történelem szellemei

A történelem szellemei

Jo Teeuwisse holland történész készítette ezt a lélegzetelállító képsorozatot, amelynek a Háború szellemei - Franciaország címet adta. Végigjárva a régi képek helyszíneit összemosta a régi felvételekkel, így kapva bámulatos eredményt.

Írország - Örök harc?

Írország - Örök harc?

Belfast. Gyermekkoromban a hírekben sokszor hallottam ezt a nevet és akkor még nem tudtam, hogy nemcsak ez a város, de a mára kettészakított szigetország lakói évszázadok óta vívják harcukat megszállóik ellen.

Las Vegas 1959

Las Vegas 1959

1931. március 19-én legalizálták a szerencsejátékot Nevada államban, majd 1946. december 26-án Bugsy Siegel nyitotta meg az első híresebb kaszinót Las Vegasban, a Flamingo Hotelt.

süti beállítások módosítása