Logo Pic
srecorder 2024. szeptember 05.

Vége a fesztiváloknak, de koncertekből és világsztárokból ezután sem lesz hiány

456311376_1070296737798253_1391997738954064509_n.jpg

Bár a nyárnak és a fesztiválszezonnak vége, a klubokban és arénákban most indul újra az élet. Ősszel bőven lesz miből válogatnunk a Live Nation szervezésében: fellép Bryan Adams, a Sleep Token, Kygo, a KALEO, a Falling in Reverse, a Sum 41 búcsúkoncertjével érkezik a fővárosba, de lesznek nagy visszatérők is, mint a Guano Apes vagy az Our Last Night, és olyanok is, akiket először láthatunk itthon, mint a kanadai zajrock/zajpunk triót, a METZ-et.

2024-ben egymásnak adták a kilincset olyan világsztárok, mint Lenny Kravitz, a Depeche Mode, a Bring Me The Horizon, a Tool vagy éppen a Puskás Arénát háromszor is megtöltő Coldplay. A Live Nation ősze a Will Smith-szel is zenélő amerikai rapper, Russ koncertjével indul szeptember 13-án, de a hónapban fellép még az idei Eurovízión boszorkányos megjelenésével feltűnt Bambie Thug, a legjobb Fleetwood Mac emlékzenekarnak kikiáltott Rumours of Fleetwood Mac, az autós indie-rockot játszó Bulgarian Cartrader és az első önálló koncertjével érkező Ski Mask The Slump God is.

Október 14-én a legendás, 17 stúdióalbummal és 80 millió eladott lemezzel büszkélkedő Bryan Adams lép fel az MVM Dome-ban. Ugyanitt zúz majd a rejtélyes Sleep Token első önálló budapesti koncertjén, itt merülhetünk alá Kygo páratlan zenei világába Sam Feldt és Klangkarussell társaságában, és itt szólnak majd az izlandi KALEO slágerei is, akik hónapokkal előre teltházas legutóbbi budapesti bulijuk után, a Payback turnéjukkal játszanak nálunk novemberben. A Sum 41 a 2000-es évek egyik legnépszerűbb pop-punk zenekara dupla lemezük megjelenésével együtt bejelentette, hogy befejezik a közös zenélést, és eddigi legnagyobb turnéjuk Budapestre is elér: ők november 12-én játszanak a Budapest Arénában.

10 év után ismét Budapesten köszönthetjük az Our Last Nightot, akik saját és YouTube-on híressé vált feldolgozásaikkal töltik meg a Barba Negrát, de ugyanitt láthatjuk majd a Brit Floydot is, akik P·U·L·S·E előadásukkal, az eddigi legnagyobb és leglátványosabb produkciójukkal idézik meg a Pink Floyd legendás utolsó, Division Bell turnéját. A két és fél órás műsor hű újraalkotása lesz a koncertkörútnak lenyűgöző lézer- és fényshow-val, az ikonikus kör alakú képernyővel, felfújható figurákkal és kiegészítőkel. Szintén látványos show-t ígér a Starset vizuális rockcsapata, akik Immersion: The Final Chapter elnevezésű turnéjukkal érkeznek. Az ősszel még ugyanitt csíphetjük el a pillanatok alatt teltházassá váló Falling In Reverse-t (nyitóképünkön), akik a Hollywood Undead társaságában lépnek fel, a mindig hatalmas bulit csapó Guano Apeset és a 14 év után újra Budapesten játszó Faithlesst.

A keményebb zenék rajongóinak igazi kánaán lesz az ősz: érkezik az ausztrál metálzenekar, a Northlane, a sötét és agresszív zenéjéről híres GHØSTKID, a Tesseract társaságában lép fel az Unprocessed, új lemezével tér vissza a Health, ahogy Myles Kennedy és a Zebrahead is, a Helmet a Betty 30 éves jubileumi turnéját hozza el, a Terror pedig a hardcore vonalat képviseli majd. Sokak örömére először lép fel Magyarországon a kanadai zaj-rock trió, a METZ, akik új nagylemezüket mutatják be a Turbinában.

Hazai fronton először hallhatjuk élőben az Ivan & The Parazol új albumát, a Belle Époque-t október 25-én, az Akvárium Klubban, az F.O. System egyetlen idei koncertjére készül november 9-én a Dürer Kertben, a Söndörgő pedig Gyezz című friss lemezét mutatja be november 15-én az Eiffel Műhelyházban.

Friss fellépőkből sem lesz hiány: pótolja elmaradt lemezbemutató koncertjét Call Me Karizma, először érkezik hozzánk a Gladiator című slágert is jegyző Jann, a poszt-punkban utazó IST IST, a rock and roll bulit ígérő Des Rocs, a svájci popreménység, Joya Marleen, valamint az új lemezzel turnézó October Drift, és megnézhetjük a Sisters of Mercy előtt már bizonyított The Virginmarys első saját budapesti fellépését is. Ezentúl érkezik még a Faded-del ismerté váló producer, ZHU, az avantgárd basszusgitározás egyik legnagyobb alakja, a Grammy-díjas MonoNeon, szinti-pop dalaival táncoltat meg a dán First Hate, új lemezét mutatja be a brit punk-rock színtér üde színfoltja, a Frank Carter & The Rattlesnakes, a Frank Turner and The Sleeping Souls pedig Undefeated című 10. nagylemezével is ellátogat Budapestre.

A teljes koncertkínálat és jegyek elérhetők a www.livenation.hu oldalon.

Vissza a címlapra
Recorder
A Recorder a jó popzene és a minőségi újságírás barátja. Informál, értékel, orientál, véleményt formál és szolgáltat. Célja, hogy meghatározó magyar nyelvű, független zenei weboldallá váljon.
Legjobban pörgő posztok
Haláli zenék a Barba Negrában
sunthatneversets • 9 nap
Az Empoli elleni mérkőzés
venember83 • 3 nap
Megütötte Perry Farrell Dave Navarrót a Jane"s Addiction bostoni koncertjén
sunthatneversets • 2 nap
Sarri: „Szívesen dolgoznék együtt a két Cristianóval”
venember83 • 4 nap
Megvan a megállapodás Kostić ügyében
venember83 • 8 nap
Cikkek a címlapról
AELITA
Alekszej Nyikolajevics Tolsztoj sci-fije, az Aelita 1923-ban jelent meg először nyomtatásban. A kisregény egy szerelmi történet ürügyén valójában a kommunizmus kozmikus győzelmét hirdeti, így igazán alkalmasnak tűnt arra, hogy egy külföldön is forgalmazható, szovjetbarát film készüljön belőle. Az…
A kreativitás és a létezés öröme a Balenciaga bemutatóján
Hatalmas kalapokkal, meghökkentő összeállításokkal és újrahasznosított anyagokkal debütált a Balenciaga 2024-es őszi haute couture kollekciója a párizsi divathéten. A patinás francia divatház ruhasorozata túlmutat a klasszikus értelemben szépnek mondott couture szetteken, a finom szaténok és tüllök…
>