SZTORIK - TECHNIKATÖRTÉNET - RETRÓ - KATASZTRÓFÁK - HÁBORÚK - VINTÁZS

Nyári válogatás - Július 5-6-7.

2017. július 08. Szerző: JTom

Felső tízezer  >>>

A hetvenes-nyolcvanas évek leggazdagabbjai saját környezetükben

 

Szovjet árukatalógus - 1981  >>>

Sosem volt szovjet jólét egy katalógus lapjain

 

Kémek, mint mi  >>>

Egy amerikai követségi dolgozó saját fotói a kommunista Szovjetunióból és lopott felvételei Sztálin temetési menetéről Moszkvában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

zombigyilkos 2017.07.09. 07:52:35

Megkérdezhetem, hogy miért régi bejegyzéseket raktok ki újra?

webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:DLIGHrkHIu8J:ritkanlathatotortenelem.blog.hu/2016/05/04/felso_tizezer

Értem én, hogy saját domainre viszitek a tartalmat. De nem lenne jobb, ha a valóban új bejegyzéseket raknátok csak ki, a régieket meg a "háttérben" váltanátok le? Kicsit zavaró, mikor megnézek 3 bejegyzést, majd az első pár kép után rájövök, hogy ezt már láttam.
Szerintem a legjobb megoldás az lehetne, hogy nem törlitek a régi bejegyzés URL-jét, hanem csak a tartalmát veszitek le. És a tartalom helyére rakjátok az új oldalra vezető linket. Így nem kell újra posztolni sem, és mégis átjut az érdeklődő (meg a keresőrobot is) az új helyre a régiről.

JTom · http://ritkanlathatotortenelem.blog.hu 2017.07.09. 20:33:08

@zombigyilkos: köszönjük a tanácsot, de ahogyan enpera is írta azért mert nyár van, pontosabban nyári szünet. a munkám miatt nem tudok foglalkozni a bloggal szeptemberig.
a régebbi bejegyzések nagyon sikeresek a FB-ról történő elérésben. rengetegen jöttek az új követők, akik nem olvasták még a régi cikkeket. tudom hogy ez a "törzsvendégeknek" nem éppen a legjobb megoldás, de vigasztaljon, hogy minden szombaton új cikket teszünk ki és a másik pozitívum, hogy a saját domainen a reklámokból befolyó összegből ősszel egy fergeteges nyereményjátékkal jövünk! persze ehhez ott is regisztrálni és kommentelni kell. aki kimarad, majd lemarad. ;)

Ernoke 2017.07.13. 15:02:06

a felső tízezres képek elképesztően menők. :)

zombigyilkos 2017.07.13. 15:17:41

@JTom:
Ha a régi posztokat új domain alá másoljátok, majd azt az új URL-t linkelitek a FB-on, ugyanazt éritek el, mintha ide raknátok ki újként. De ehhez - ahogy írtam is - szerintem nem kell törölni a régi URL-t a régi helyről, elég csak a tartalmat belőle. Utána meg egy linket berakni, ami átirányít az újra. (Avagy csinálni egy 301-es átirányítást, bár ezt lehet, hogy a blog.hu nem fogja engedni.) Így a régi URL sem tűnik el teljesen, de az új is ott lesz és a Google is jobban fogja honorálni.
És azzal sincs baj, ha keveset posztoltok ide. Ti tudjátok, mennyi időtök van erre. Csak kicsit zavaró így. (Esetleg beleírhatnátok, hogy "reblog" vagy valami hasonló, és úgy tudni lehet, hogy egy régi bejegyzés újra megjelenítése.)
De Ti tudjátok. Csak gondoltam jelzem, hogy ez nem túl szerencsés pár régi emberkének sem, meg a keresőrobotnak sem annyira jó.

/Egyébként lehet, hogy ott is folytathatnátok az egészet. Lezárnátok szépen-lassan ezt a blogot, a bejegyzéseket oda átmásolnátok, innen a tartalmukat törölnétek (az URL-t nem, arra beraknátok egy átirányító linket, ahogy írtam), és a jövőbeni bejegyzések már eleve mehetnének oda. Én simán átszoknék, mert a tartalmi rész a lényeg, nem az, hogy melyik domainen fut. A jó tartalom úgyis vonzza az embereket./

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.07.13. 19:48:03

@zombigyilkos: nem jó ötlet, itt legalább tudok kommentelni, ott nem :) fb-m sincs

Hogyan történt? 2017.07.22. 13:44:07

@zombigyilkos: A blog.hu persze nem engedi a 301-es átirányítást, nekik nem érdekük más weboldalakra küldeni a látogatókat. Az itteni posztokat lehetne törölni, s a tartalom helyére egy linket rakni az új elérhetőséggel, bár ez sem olyan jó megoldás, mint a 301-es átirányítás.

Abban bízunk, hogy a Google idővel észre fogja venni, hogy innen eltűnt egy-egy bejegyzés, s a Hogyan történten meg megjelent, így majd oda viszi a látogatókat. Persze a Google index frissüléséhez idő kell.

A látogatók nagyon nagy része amúgy sohasem látta a Ritkán látható történelem régebbi bejegyzéseit, személy szerint én pedig szívesen olvasom újra a régi posztokat is. Azt megértem, hogy a blog törzsolvasói ki vannak éhezve az új tartalomra, de mindenkinek van családja és megélhetése, így jelenleg ebben az iramban tud fejlődni a dolog. :)

@enpera: Most már az isten sem ment meg attól, hogy kommentelj a Hogyan történt cikkeinél, már regisztrálni sem kell hozzá.