Philip K. Dick

Philip K. Dick

Philip Kindred Dick (1928. december 16.- 1982. március 2.) amerikai sci-fi író, a cyberpunk stílus irodalmi előfutára. Három évtizednyi alkotói pályája során több mint ötven kötetnyi regény és novella fűződik a nevéhez. Írásainak hatása a filmkultúrában folyamatosan érezhető. Elég a Szárnyas…

Retro autóelektronika

Retro autóelektronika

Képek egy 1986-ban megjelent könyvből: A Renault R25 fedélzeti számítógépe az autópályanavigációt megkönnyítő földi URH adókról (balra)és az utastér klímáról (jobbra) ad tájékoztatást.

Skócia szavaz

Skócia szavaz

A mai válogatás aktualitását a skót népszavazás adja, hiszen ma dől el, hogy a tartomány elszakad-e a sok évszázados kényszerű (?) együttélés után a "birodalomtól". Amennyiben igen, abban az esetben engem személy szerint az is érdekelne, hogy Nagy-Britannia zászlajából kiveszik-e a skót lobogót. Az…

Olajos Los Angeles

Olajos Los Angeles

Talán kevesen tudjuk, hogy Los Angeles felvirágozásának kulcsa az olaj volt. Még kevesebben, hogy ennek nyomait lépten-nyomon megtalálhatjuk ma is.

Napi érdekes (20 kép, 18+!) - 83

Napi érdekes (20 kép, 18+!) - 83

1980. A magyar származású Janos Big John Birges szerencsejáték veszteségeinek enyhítésére megzsarolt egy kaszinót a saját készítésű bombájával. Az eset után elfogták és életfogytig tartó börtönre ítélték. 1996-ban halt meg rákban, 74 évesen.

süti beállítások módosítása