Velence 1880-1900

Velence 1880-1900

Ismét a washingtoni Kongresszusi Könyvtár gyűjteményéből válogattam. Magyarország és Németország után a mai vasárnapra Velence jutott. A képalákkal nincs kedvem bíbelődni. Álmos vagyok. Aki járt ott, sok helyszínt fel fog ismerni. :D

Karib térség - 1968

Karib térség - 1968

Michael Rougier fotói a Karib-tenger szigetein készültek 1968-ban. Sajnos nincsen részletesebb infóm a helyszínekről. Ha valaki ráismer valamelyikre, kérem kommentelje be.

Hitler a festő

Hitler a festő

Azt talán mindenki tudja, hogy Adolf Hitler fiatalként vonzódott a művészetekhez. Bécsi évei alatt - amikor is a Művészeti Akadémiai vizsgájára készült - rajzolt, festett. Nagyjából háromezer képet készített, ebből körülbelül hétszáz maradt fenn.

Kihalt szakmák

Kihalt szakmák

Van pár szakma, amely nevében és olvasmányélményeink alapján még benne van a köztudatban, de az elmúlt évtizedekben teljesen és maradéktalanul kihaltak, eltűntek. Ezekből adok most egy csokorra valót. Villamoskalauz Akárcsak a vasúton, hajdanában a BKV villamosain és autóbuszain is kalauzok…

Az amerikai krízis

Az amerikai krízis

Az 1970-es évek Amerikájának képeit láthatjátok ma. Az időszak a hanyatlás évtizede volt, amely az olajválsággal kezdődött. Az olajválság a második világháború óta nem tapasztalt gazdasági visszaesést okozott. A munkanélküliség, a sztrájkok mindennaposak voltak. 

Napi érdekes (20 kép) - 77

Napi érdekes (20 kép) - 77

1961. Egy házaspárt inzultál a fehér vendégsereg, miután színesbőrű barátnőjükkel együtt mentek egy szórakozóhelyre.

süti beállítások módosítása