Csepelek Tibetben 1956.

Csepelek Tibetben 1956.

1954-ben magyar delegáció járt a baráti Kínában. A tárgyalások elsősorban gazdasági jellegűek voltak. A kínaiak érdeklődést mutattak a Csepel teherautók iránt és meghívták a magyar gyárat az 1956 őszén megrendezendő Tibeti versenyre.

Varsó 1958

Varsó 1958

Érdekes a párhuzam a tegnapi leningrádi poszttal. Az évszám ugyanaz. A fotós ismeretlen, de gyaníthatóan ugyanaz, aki a leningrádi sorozatot készítette.

XX. századi merényletek (+18!)

XX. századi merényletek (+18!)

Sok meghatározó merénylet történt az elmúlt évszázadban, amikre jó eséllyel még emlékezünk is. De vannak, amikről nem sokat tudunk, pedig a maguk korában nagyon sokáig foglalkoztatták a közvéleményt. Politikai csatározások, maffia, vallás, nacionalizmus, mind-mind egy ok a vérengzésre.

Leningrád 1958

Leningrád 1958

Nemrég előkerült, csodás felvételek az ötvenes évek végi Leningrádról...

Napi érdekes (38 kép, +18!)

Napi érdekes (38 kép, +18!)

1988. Szovjet csapatok kivonulása Afganisztánból. A szovjetek Vietnamjának tartott országban a csaknem 10 évig elhúzódó harcban sem politikai, sem gazdasági eredményt nem tudtak elérni kivonulásukig

TASA az elátkozott MALÉV gép

TASA az elátkozott MALÉV gép

A hihetetlen történet 1951. november 19-én kezdődött. Ezen a szeles, barátságtalan, őszi napon szállt fel a Erdingből, Németországból egy amerikai felségjelű C-47A típusú repülőgép, amely a belgrádi amerikai nagykövetségre szállított csomagokat.

Napi érdekes (25 kép)

Napi érdekes (25 kép)

1910. Mata Hari polgári nevén Grietje Zelle  hollandiai születésű (de fríz nemzetiségű) bártáncosnő. A francia hadbíróság 1917-ben a Német Birodalom számára végzett kémkedés miatt halálra ítélte.

Hiperinfláció

Hiperinfláció

Általában a havi 50%-nál nagyobb árszínvonal-emelkedést nevezzük hiperinflációnak. A pénz értéktelenné válik, nem látja el vagyontartási, értékmérő és csereeszköz szerepét.  A bankok előtt kígyózni kezdtek a sorok, a kínzó pénzhiány orvoslására az emberek először betétjeiket vették…

Napi érdekes (20 kép)

Napi érdekes (20 kép)

1923. Új golyóálló mellény tesztelése. A W.H. Murphy, feltalálóra lő rá asszisztense. (Digitálisan színezett)

Hollywood - A szimbólum, ahogy nem ismerjük

Hollywood - A szimbólum, ahogy nem ismerjük

Los Angeles egyik látványossága a pop-kult és az amerikai filmművészet szimbóluma. 1923-ban állították fel a kb. 14 méteres betűket és eredetileg a szöveg hosszabb volt: 1949-ig állt így és az akkori felújításnál rövidítették meg.

Magyar időutazás

Magyar időutazás

Ez egy kicsit megint rendhagyó lesz, de nem tudom kihagyni, hogy megosszam veletek. Régi fotók, utcaképek, házak, terek és a mai állapotuk. Sárospatak, az Attila út a Bodrog felől 1959.

Ami 115 év alatt alig fejlődött

Ami 115 év alatt alig fejlődött

Sokan gondolják, hogy az elektromos autó a mai kor szülötte és azért jár gyermekcipőben ez a technológia. Ám ez tévedés. A belső égésű motorral szerelt autók fejlődésével egyidőben kezdődött az elektromos autók diadalútja is, ami igen rövid életűnek bizonyult. Az olajlobbi van a háttérben, vagy…

Napi érdekes (28 kép)

Napi érdekes (28 kép)

    1975. április, Saigon. Az északi invázió miatt evakuálás alatt álló város USA nagykövetségén egy amerikai üt arcul egy másik menekülőt, hogy ne férjen fel a helikopterre.

Magyar vasúti balesetek

Magyar vasúti balesetek

1980. Siófok Siófoki autóbusz-baleset 1980. június 30-án 20:53 perckor Siófokon történt baleset, amelyben a Nagykanizsáról Székesfehérvárra gépmenetben közlekedő, MÁV M62 sorozatú dízelmozdony elgázolta a Darnay téri, a baleset időpontjában közút felé vörös jelzést adó útátjáróban a Kapos…

Manipulált történelem a Szovjetunióban

Manipulált történelem a Szovjetunióban

...Kínában és Kubában. Az első manipulált fotók már Lenin hatalomra kerülése után megjelentek. A nem kívánatos, politikai életből (elitből) így vagy úgy kikerült elemeket a fotókról is el kellett tüntetni. Eredeti fent: Lenin és Trockij az ünneplő tömegben / Manipulált lent: Trockij már…

süti beállítások módosítása